InterieurWooninspiratie

Visgraat vloeren: de nieuwste woontrend

Visgraat vloeren de nieuwste woontrend

Modetrends zijn een bijzonder iets, je weet nooit wanneer iets nu oubolligs weer plotseling hip en gewild is. We hebben het gezien met rotan meubelen dat weer helemaal in is, en nu zien we het met het visgraat motief voor vloeren. Bent u op zoek naar een nieuwe vloer voor een hippe, moderne woning, dan is een visgraat pvc vloer dan ook een perfecte keus. In dit artikel zullen we toelichten waarom de visgraat pvc vloer de perfecte keus is voor bijna elk huis.

Visgraat motief

Ten eerste, wat is een visgraat vloer? Waar bij een normale vloer de pvc banen zijdelings in één richting gelegd worden, worden bij een visgraat motief de stroken synchroon in een zigzag patroon haaks op elkander gelegd, waardoor er erg bijzonder dynamisch patroon ontstaat. Het visgraat motief heeft een lange historie en is dus zeker geen nieuwe trend. In vele Italiaanse kastelen uit de 16e en 17eeuw zijn visgraatmotieven in de vloeren terug te vinden. Gelukkig is door goedkopere materialen zoals pvc het visgraat motief niet beperkt gebleven tot eeuwenoude kastelen, maar kunt u ook een paleiselijke sfeer thuis creëren

Voordeel van PVC vloeren

Visgraat vloeren worden vaak geleverd als PVC vloeren en dat heeft aardig wat voordelen. Ten eerste is PVC een relatief goedkoop materiaal, waardoor een visgraat voor uw huis te realiseren is. Daarnaast is PVC een goede geluidsisolatie omdat het een vrij zachte en flexibele materie is. Maar wellicht het grootste voordeel van PVC is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is. Het onderhouden van een PVC vloer is eigenlijk een kwestie van af en toe dweilen en stofzuigen. U kunt dus vooral veel genieten, zonder u zorgen te maken over het onderhoud van uw vloer. Ten slotte is een PVC vloer krasbestendig. Voor een huishouden met kinderen is deze vloer dus perfect.

Genoeg keuze

Aangezien de visgraat vloer een absolute trend is, zijn veel fabrikanten in het gat gesprongen. Hierdoor heb je een enorme keuze aan verschillende vloeren. Het eerste verschil dat je kan merken is natuurlijk het verschil in kleuren. Naast de wat traditionele donker en licht eiken kleuren, zijn er ook grijstinten en marmer printen. Voor elke kamer is er dus wel een mooie vloer te kiezen. Een ander onderscheidt vind je in de dikte van het PVC. Hoe dikker het PVC hoe minder snel de vloer verweerd en hoe geluidsdichter de vloer is. Naast onderscheidt tussen de dikte van het PVC, vind je ook onderscheidt tussen de breedte van de stroken. Bredere stroken geven een iets modernere look in tegenstelling tot de traditionele dunne stroken.

Verschillen in prijs

Over het algemeen is PVC een vrij goedkoop materiaal. Je vloer hoeft dus absoluut niet te veel geld te kosten. Dat gezegd te hebben is er wel een fors onderscheidt tussen de prijs van vloeren, afhankelijk van de dikte en kwaliteit van de print. Zo vind je al een PVC visgraat vloer voor rond de 25 euro per vierkante meter, maar de prijzen lopen gemakkelijk boven de 50 euro per vierkante meter.  Kies je om de vloer te laten leggen dan ben je natuurlijk ook duurder uit dan als je hem zelf gaat leggen.

Geef een reactie