TipsWonen

Verschillende soorten jaloezieën

Verschillende soorten jaloezieën

Jaloezieën behoren tot de categorie meest populaire binnenzonwering van dit moment.  In tegenstelling tot de meeste andere zonweringen wordt deze binnenshuis geïnstalleerd. De raambekleding bestaat uit dunne horizontale stroken of latjes die naar wens in verschillende standen gezet kunnen worden. Het grootste voordeel van jaloezieën is dat je de hoeveelheid licht in huis continu kunt aanpassen. Door de lamellen in een andere hoek te zetten, bepaal jij zelf hoeveel licht er binnen mag komen. Bovendien zijn jaloezieën in vrijwel ieder interieur te verwerken. Dit komt met name door de enorme veelzijdigheid in materialen. Van aluminium, houten tot pvc jaloezieën, werkelijk alles is mogelijk!

Overweeg jij om jaloezieën binnen jouw interieur te verwerken? Maar twijfel je nog over de materiaalkeuze? In dit artikel zetten we de verschillende materialen en de daarbij horende voor- en nadelen voor jou op een rijtje.  

Houten jaloezieën

Dit zijn waarschijnlijk de bekendste jaloezieën uit dit rijtje. Houten jaloezieën passen prima bij landelijke interieurstijlen, maar dienen ook hun functie in stijlen waar een natuurlijke uitstraling van belang is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Scandinavische stijl.

Doordat jaloezieën in tegenstelling tot andere zonweringen binnenshuis worden gemonteerd, is het belangrijk dat deze in dezelfde stijl als de rest van het interieur worden opgenomen. Kies daarom altijd voor een jaloezie die bij jouw interieurstijl past.

De prijzen voor houten jaloezieën lopen zeer uiteen. Hierbij is voornamelijk je keuze voor het houtsoort van essentieel belang. Voor simpele houten jaloezieën start je met een beginprijs van circa € 55,-. Het grootste voordeel van houten jaloezieën is dat ze zeer sterk isolerend zijn. Door van deze binnenzonwering gebruik te maken, kun je op de lange termijn veel geld besparen op je energierekening. Bovendien is er vrijwel geen enkele andere zonwering die de warme en natuurlijke uitstraling van hout kan evenaren.

houten jaloezieen

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. En dat is zeker niet zonder reden, want dit materiaal beschikt over talloze voordelen voor de gebruiker. Het design is niet alleen strak en modern, waardoor deze bij de meeste interieurs past, maar het licht kan ook nog eens volledig geweerd worden. Hierdoor zijn aluminium jaloezieën vooral erg populair in de slaapkamer. Bovendien is de prijs voor aluminium jaloezieën helemaal niet zo hoog. De startprijs begint al bij ongeveer € 35,-. Hierbij beschik je over de simpelste uitvoering, maar geniet je toch nog van de voordelen van aluminium jaloezieën.

PVC jaloezieën

Ben je dol op de uitstraling van houten jaloezieën, maar erken je ook de nadelen van dit natuurproduct? Kies dan voor PVC! PVC is tegenwoordig bijna niet meer van echt hout te onderscheiden en zijn daardoor een goede optie voor vochtige ruimtes of als je geen zin of tijd hebt om hout te onderhouden. Bovendien zijn pvc jaloezieën in werkelijk alle kleuren en ‘houtstructuren’ verkrijgbaar. Hierdoor pas je deze geheel naar eigen wens (en interieurstijl!) samen.

Het grootste voordeel van pvc jaloezieën is dat deze zeer makkelijk te onderhouden zijn. Regelmatig even afstoffen of een licht vochtige doek erover halen is voldoende om deze netjes te houden. Zeker wanneer je gevoelig bent voor stof, bieden pvc jaloezieën de uitkomst!

Geef een reactie