TipsWooninspiratie

Verschillende soorten behang

Verschillende soorten behang

Veel mensen houden van een strak interieur met witte of gebroken witte muren. Daar kan je namelijk alle kanten mee op als het gaat om meubels en andere accessoires. Natuurlijk creëren lichte kleuren ruimte en rust. Maar voor wie een warme sfeer wil toevoegen aan zijn woning zijn deze lichte kleuren niet handig. Een leuke manier voor het creëren van sfeer is het aanbrengen van behang. Het spelen met mooie prints is een van de grootste voordelen van behangen. En de keuze is zo groot dat er voor ieder wat wils is. Hou je bijvoorbeeld van vintage, dan is er behangpapier met prints die typerend waren voor de jaren zestig, zeventig en tachtig. Je vindt tegenwoordig naast het traditionele behangpapier ontzettend veel andere soorten speciaal behang in de winkel.

Verschillende soorten behang

Fotobehang

Een blikvanger in elk interieur is fotobehang. Het creëert een unieke sfeer en zorgt voor een leuke uitstraling. Fotobehang is behangpapier met een print of foto die je zelf uitkiest. Dankzij het internet is het ook mogelijk om je eigen foto’s te laten printen op fotobehangpapier.

Glasvezelbehang

Dit behang is niet gemaakt van papier maar van glasvezel, zoals de naam al zegt. Glasvezel heeft vele voordelen. Het is duurzaam, sterk, overschilderbaar, brandwerend en het brengt rust en sfeer in huis. Er bestaat zelfs een dikker soort geluiddempend glasvezelbehang.

Vinylbehang

Ideaal behang voor in de badkamer, keuken of een andere plaats waar het vochtig is. Het bestaat namelijk uit plastic. Daardoor is het niet alleen bestand tegen water, maar is het ook nog eens erg eenvoudig schoon te maken.

Vliesbehang

Een makkelijke en snelle manier voor het bekleden van je muren. Het is overschilderbaar, zorgt voor een stevige laag op de muur en het verstopt oneffenheden. Bij het overschilderen absorbeert het vlies de juiste hoeveelheid verf waardoor je minder verflagen moet aanbrengen.

Magneetbehang

Wil je eens echt creatief zijn, gebruik dan magneetbehang. Je kinderen zullen het geweldig vinden. Een hele muur magnetisch, heerlijk om magneetjes aan op te hangen. Bovendien kun je magneetbehang kopen dat afgewerkt is met krijt- of whiteboardverf. Kunnen de kids heerlijk op de muur tekenen zonder dat het kwaad kan. Maar niet alleen voor de kinderen, ook op kantoor is magneetbehang ideaal. Je kunt er bijvoorbeeld memo’s aan ophangen. Of krijtbord magneetbehang in de keuken om de boodschappen op te schrijven en andere dingen die je niet mag vergeten.

Wees creatief met behang

Eens je behang hebt gekozen, begint het behangen. Je kent het wel, behang uitrollen, meten, knippen, lijmen, opplakken en klaar is kees. Maar er is zoveel meer creativiteit te steken in het behangen. In plaats van de hele kamer met een kleur of motief te behangen, kun je half-om-half behangen. Hiervoor deel je de muur horizontaal in twee delen en behang je de onderste helft met een ander behang als de bovenste. Of je kunt een muur gewoon met een andere kleur of motief behangen. Als je bepaalde delen in huis, zoals een nis of andere accenten uit je interieur, decoreert met behang kan dat ook een erg mooi effect hebben. Heb je een muur behangen met een neutraal behangetje, plak er dan eens horizontaal een strook behang met een leuk motiefje overheen. Kortom, laat je creativiteit bij het behangen de vrije loop.

Geef een reactie