InterieurTipsWooninspiratie

Dit zijn de verlichting trends voor de komende winter

verlichting trends

Ben jij al op de hoogte van de verlichting trends voor de komende winter? De dagen worden weer steeds korter, de winter nadert snel. Dan is het tijd voor sfeervolle verlichting. Met de juiste verlichting zijn de avonden gezellig en zit je niet in het donker. Zo kun je lekker aan de slag gaan en is de ruimte bovendien een stuk gezelliger. Wat zijn de trends op het gebied van verlichting voor de komende winter? Wij geven je 5 tips!

1. Durf voor kleur te kiezen.

Kleur kan nog meer tot zijn recht komen als er gebruik wordt gemaakt van licht. Kies voor lampen met een opvallende kleur, zodat je een statement maakt in je interieur. Ook het licht mag best van kleur veranderen. Kies dan bijvoorbeeld voor een tafellamp van glas of kristal met de mogelijkheid om van kleur licht te veranderen.

2. Van oud naar nieuw.

Oude fabriekslampen zijn weer helemaal in. Maar natuurlijk kun je nu voor moderne technieken kiezen. T8 TL-buizen geven een helder licht dat niet te fel is. De moderne TL-buizen zijn economisch verantwoord, omdat ze veel branduren hebben en weinig energie gebruiken. Ze passen natuurlijk perfect in een industrieel interieur.

tl buizen

3. Licht via app.

Via de nieuwe app ‘Casambi’ is het mogelijk om je lampen met je smartphone te bedienen als die een Bluetooth schakelaar hebben. Niet alleen in- en uitschakelen is mogelijk. Je hebt ook de mogelijkheid om te groeperen en te dimmen. Wil jij je huis veilig en voor het oog bewoond achterlaten, dan is er een timerfunctie.

4. Alle materialen kunnen.

Kies deze winter ook eens voor opvallende materialen als het om lampen gaat. Zo past koper door de uitstraling perfect in een warm interieur. Beton is een goede keuze voor een minimalistisch interieur, zeker als je ook gebruik maakt van TL-buizen. Wol, hout en riet doen het goed in een knusse ruimte. Doordat er zo’n ruime keuze is aan materialen kun je eindeloos afwisselen en combineren. Ga maar eens voor een spannende combinatie van metaal en hout!

5. Een draadje mag weer.

De draadlamp is weer helemaal terug. De draden mogen van allerlei materialen zijn gemaakt, zoals touw, plastic of metaal. De trend is om de lampen te groeperen en daar meerdere kleuren bij te gebruiken. Op die manier creëer je een heel speels geheel dat ook nog eens lekker veel licht verspreidt. Kies bij voorkeur voor het diffuse licht van een kooldraad peertje.

Durf de nieuwe verlichting trends te volgen

Geef jij je interieur een boost door te kiezen van een van bovenstaande lampen? Realiseer je maar eens dat verlichting heel veel doet met de uitstraling van je interieur. Niet alleen als verlichting brandt, maar ook als die uit is, vormt het vaak een echte blikvanger. Je kunt een woonkamer, keuken of slaapkamer compleet veranderen door voor een nieuwe lamp te kiezen. Durf de nieuwe verlichting trends te volgen!

verlichting wonen

Geef een reactie