TipsWonen

Verhuizen naar een nieuwbouwhuis: deze dingen worden vaak vergeten!

Verhuizen naar een nieuwbouwhuis- deze dingen worden vaak vergeten!

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Dan heb je waarschijnlijk lang naar dit moment uitgekeken. Wellicht heb je al een heel lijstje opgeschreven van dingen die je wilt doen zodra je de sleutel in handen hebt. Maar vergeet je niets? Het gebeurt namelijk maar al te vaak dat mensen kleine, op het eerste gezicht onbelangrijke, dingen vergeten. Op de lange termijn blijkt plotseling dat het wel heel handig was geweest als ze hier eerder aan hadden gedacht. Denk daarom niet alleen aan de standaard klussen, maar lees je goed in. Het verhuizen naar een nieuwbouwhuis heeft veel meer voeten in de aarde dan een ‘gewone’ verhuizing. In dit artikel vertellen we welke dingen vaak vergeten worden, zodat jij deze fouten niet hoeft te maken.

Denk aan een goede trapleuning

Als je naar een al langer bestaande woning verhuist, is de kans groot dat deze al over een trapleuning beschikt. Vrijwel iedereen maakt hier immers gebruik van in zijn woning. Dit is niet alleen essentieel voor de veiligheid op de trap, maar ook nog eens ontzettend handig voor bijvoorbeeld het leren traplopen van je kinderen. Vergeet hierbij ook vooral niet om in kwalitatieve trapleuninghouders te investeren. Zo weet je zeker dat de trapleuning stevig bevestigd is en voorkom je gevaarlijke situaties.

trapleuning

 

Meld direct alle gebreken

Na de oplevering van het huis kan je waarschijnlijk niet wachten om direct de handen uit de mouwen te steken en aan het werk te gaan. Wacht hier echter nog eventjes mee. Bedenk dat er vaak fouten worden gemaakt tijdens het klussen. Loop daarom eerst zorgvuldig een rondje door de woning. Is alles afgemaakt? Zijn alle dingen aanwezig waar je voor betaald hebt?

Vaak voorkomende beschadigingen zijn vooral te zien aan deuren, kozijnen of slordig schilderwerk. Daarnaast zien we ook dat bijenbekjes bijvoorbeeld niet in de voegen worden geplaatst, terwijl dit wel nadrukkelijk was aangegeven, en nog meer kleine dingen die je zonder inspectie al gauw over het hoofd zal zien. Als je te lang wacht met het maken van een melding, kan de woningbouw deze wegwuiven. Het huis grondig inspecteren bij oplevering kan je dus heel veel opleveren.

bijenbekjes kopen

 

Houd voldoende rekening met vocht

Een nieuwbouwwoning is hele andere koek dan verhuizen naar een bestaande woning. Je moet aan veel dingen denken waar je normaal gesproken niet bij stilstaat. Zo moet je voldoende rekening houden met het vochtlevel in huis. Dit hoge vochtlevel komt doordat het huis tijdens de bouw continu bloot heeft gestaan tegen alle elementen van de natuur. Het duurt een hele tijd, minstens twee jaar, voordat al het vocht uit huis is verdwenen. Tot die tijd moet je hier dan ook rekening mee houden als je bijvoorbeeld nieuwe vloeren wilt plaatsen of de muren een likje verf gaat geven. Als je dit vergeet, loop je het risico dat je deze elementen over enkele jaren opnieuw moet vervangen.

Laat een stootvoegrooster plaatsen

Iets waar je waarschijnlijk niet direct bij stilstaat, mar wel belangrijk is voor de constructie van je woning: het plaatsen van een stootvoegrooster. Deze wordt gebruikt om ongedierte uit de spouwmuur te houden. Als ongedierte zich nestelt in de muur, loop je het risico dat de woning niet meer kan ventileren en hierdoor een onprettig klimaat ontstaat. Met bijenbekjes is dit probleem verleden tijd!

Geef een reactie