TipsVerbouwenWonen

Verbouwing financieren, zo pak je dat aan!

verbouwing financieren

Eindelijk heb jij je ultieme droomwoning gevonden. Deze is gevestigd op een prachtige locatie, heeft genoeg ruimte voor het hele gezin en je ziet je al helemaal oud worden op deze plek. De conditie van de woning laat echter te wensen over. De isolatie is verouderd, de keuken en badkamer zijn eigenlijk niet meer te gebruiken en ook het stucwerk heeft een flinke opknapbeurt nodig. Dat kan flink in de papieren lopen en niet iedereen heeft voldoende financiële ruimte om dit geld zelf op te hoesten. Bijlenen voor verbouwing is dan ook helemaal niet zo’n gek idee. Dit geeft je de financiële ruimte die nodig is om jouw droomwoning direct helemaal af te maken en je kunt direct genieten van een hoger wooncomfort. Vraag jij jezelf af of er ook nog andere mogelijkheden zijn om de verbouwing te financieren en ben je benieuwd naar de beste optie? Wij zochten het uit!financieren huis

Uitbreiden van de hypotheek

In veel gevallen is het mogelijk om de hypotheek verder uit te breiden. Dit geldt vaak bij verbouwingen die de waarde van het huis verhogen. Zo verkleint de bank het risico om verlies te draaien en weet hij zeker dat het geld uiteindelijk terug komt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een verbouwingsdepot. Dit is een spaarpotje die enkel gebruikt kan worden om kosten van de verbouwing te betalen. Hierbij gaat het om alle kosten die gemaakt worden om het huis op te knappen, maar niet voor de aanschaf van verhuisbare spullen. Je kunt dus wel de kosten van een dakkapel verhalen, maar niet de kosten van nieuwe gordijnen. Enkel de bank heeft toegang tot dit spaarpotje.

Natuurlijk heeft het uitbreiden van de hypotheek niet alleen maar voordelen. Het kan best prijzig zijn om deze uitbreiding af te sluiten. Je moet een hypotheekadviseur inschakelen en de notariskosten zijn ook voor eigen rekening. Daarentegen profiteer je wel van een lagere hypotheekrente, dit in tegenstelling tot het verhoogde rentepercentage bij een persoonlijke lening.

Het opofferen van de spaarrekening

Natuurlijk is het ontzettend fijn als je een verbouwing zelf kunt bekostigen. Dit scheelt je uiteindelijk veel extra kosten en zorgen. In dat geval zal je je spaarrekening helemaal moeten opofferen en krijg je daar iets prachtigs voor terug. Het klinkt misschien als een sprookje, maar dit is niet voor iedereen de realiteit. Natuurlijk heeft bijna iedereen wel de mogelijkheid om een klein bedrag per maand te sparen. Maar dit is bij lange na niet voldoende om een grote verbouwing te bekostigen. Als je weigert om geld te lenen, is de kans groot dat je jaren moet sparen om in de buurt te komen van de totale kosten. Dit betekent tevens dat je jaren lijdt onder een slecht wooncomfort en torenhoge energierekening. De vraag is: welke oplossing weegt het zwaarst?

spaarrekening opmaken

Persoonlijke lening

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een persoonlijke lening af te sluiten voor het financieren van hun woning. Op RTL Nieuws lazen we al eerder een artikel over de explosieve huizenmarkt. Doordat het aanbod ontzettend krap is in vergelijking met de vraag, zijn de prijzen van de woningen torenhoog. Te hoog om het huis van je dromen te kopen. Een verbouwing kan hierbij helpen en deze wordt dikwijls bekostigd door middel van een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening kan geheel gratis worden afgesloten en daarmee compenseer je de hogere rentepercentages

Geef een reactie