InterieurWoonWooninspiratie

Van traditionele kerstboom naar een duurzaam alternatief

duurzame kerstboom

Duurzaam bouwen en wonen is steeds meer in opkomst. Heb jij ook een duurzame woning, dan zal je merken dat de kerstperiode een stuk minder duurzaam is. Er is vaak veel meer verlichting aan dan nodig is en ook een echte kerstboom aanschaffen is helemaal niet zo duurzaam. Maar er zijn best wel enkele alternatieven voor een de traditionele kerstboom. En dat zonder aan woonbeleving tijdens de kerst in te leveren.

Kunstboom

Een goede kunstboom is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Ook alle ongemakken met een echte kerstboom, zoals naalden die afvallen heb je met een kunstkerstboom niet meer. Daarbij kan een kunstboom vele jaren mee en als je hem wegdoet is hij recyclebaar, immers hij is van kunststof. Als je er dan ook nog duurzame verlichting in doet zoals led lampjes is hij helemaal duurzaam.

Oud hout

Aan oud hout is altijd wel te komen. Bijvoorbeeld brandhout of hout van kratten of pallets. Maak hier planken van, waarvan je de onderste planken langer maakt dan de bovenste. Stapel ze op in de vorm van een boom en boor ze vast en je hebt een duurzame kerstboom van hout. Ook nog eens gezellig en je kan hem het volgende jaar weer gebruiken.

Oude boeken

Heb jij een hele boekenkast vol met boeken? Deze kan je nu gebruiken om een kerstboom te maken. Leg de boeken in een kring en leg er weer boeken op en bouw de stapel op tot een punt. Een hele unieke kerstboom, waar je ook nog een streng met lampjes overheen kan hangen. Een ideale en simpele manier om jaarlijks te herhalen.

Wandboom van sticker

Er zijn tegenwoordig hele leuke wand- en raamstickers te koop. Zoek een leuk plekje aan je woonkamerwand en plak daar een sticker van een kerstboom op. Je hebt alle vrijheid, dus je kan de sticker ook hoog hangen of desnoods schuin. Handig, leuk en neemt geen ruimte in beslag.

Geef een reactie