TipsTuin tips

Tuinieren zonder tuin: het is mogelijk

Tuinieren zonder tuin

Heb jij zin om te tuinieren, maar heb je geen tuin om dat te doen? Geef de moed niet op! Je kan namelijk ook tuinieren zonder tuin. Er zijn creatieve oplossingen om toch je groene vingers aan het werk te zetten. Welke oplossingen dat zijn lees je in dit artikel. 

Verticale tuin

Een verticale tuin is de ultieme manier om toch wat groen in je huis te krijgen, en het is ook nog eens heel modern. Het handige aan het plaatsen van een verticale tuin is dat het geen ruimte van je huis of balkon inneemt. Het is ook nog eens weinig werk, maar toch genoeg om je tuinier kunsten uit te oefenen. Tegenwoordig zijn er overal kant-en-klare systemen te koop die je alleen maar aan de muur hoeft te bevestigen. De keuze aan planten voor jouw groene muur is het enige wat je nog hoeft toe te voegen. Binnen mum van tijd heb jij je eigen tuin!

Plantenpotten

Met het plaatsen van plantenpotten kan je zelf kiezen of je grote of kleine potten wilt, veel of weinig, kleurrijk of niet. Het is helemaal aan jou hoe uitgebreid jij jouw jungle wit maken. Wil jij echt het gevoel hebben alsof je in een tuin staat, dan kan je kiezen voor een thema. Bedenk hoe jij jouw denkbeeldige tuin zou inrichten. Zou jij vooral kleurrijke bloemen in je tuin zetten, juist grote planten zoals varens of palmbomen of houd je het bescheiden? De mogelijkheden zijn eindeloos. Om jouw groene vingers echt aan het werk te zetten kan je nooit genoeg planten verpotten. 

Volkstuin

Een volkstuin of een gemeenschappelijke tuin is een goede oplossing als jij zelf geen tuin hebt. Met de nodige toestemming kan jij het naar je eigen smaak maken. Heb jij een beschikking over een volkstuin of een andere gemeenschappelijke tuin? Voordat je losgaat met de inrichting, vergeet geen Klic-melding te doen. Deze melding moet je aanvragen voordat je machinaal gaat graven. In slechts vier stappen heb je er al een binnen. We gaan de stappen samen even langs. Bij de eerste stap selecteer je het gebied waar je gaat graven. Voor stap twee vul je in welke werkzaamheden je gaat verrichten. Bij de derde stap vul je je gegevens in en wie de Klic-melding allemaal ontvangt. Dan is tenslotte de laatste stap de betaling en heb je binnen 1 dag de melding binnen! Zo simpel is het. Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Geef een reactie