InterieurTipsWooninspiratie

Tips voor de juiste verlichting in de hal

verlichting hal

Het verlichten van de hal is altijd erg lastig. De hal is moeilijk in te richten en wanneer je de ruimte eindelijk hebt ingericht vergt de verlichting ook nog vaak je aandacht. Kies je voor inbouwspots of voor een grote hangende kantelaar. Wij helpen je graag om de juiste verlichting in de hal te krijgen met onderstaande tips.

Doordat iedere gang verschillend is het een individuele kwestie wat de mooiste en meest praktische verlichting is. Bouwmarkten, speciaalzaken en webshops genoeg met vele soorten verlichting, maar hoe vind je nou precies de verlichting die bij jouw hal past? In dit artikel geven wij een aantal tips om de juiste verlichting in de hal te creëren. De juiste verlichting maak de hal in huis een bijzondere ruimte.

Zorg voor weerspiegeling

Vele hallen zijn smal waardoor je al snel het gevoel van een kleine ruimte krijgt. Met de juiste verlichting kun je de ruimte al een stuk groter laten lijken. Maak dus gebruik van weerspiegeling in de gang, kies dus voor lichte kleuren. Lichte en felle kleuren weerspiegelen namelijk het invallende licht. Door deze kleuren lijkt de smalle hal al een stuk groter.

Goede verlichting

Een warm welkom; dat is wat de hal de mensen die bij je op bezoek komen moet geven. De hal moet mensen uitnodigen en daarvoor is voldoende licht belangrijk. In een donkere hal kom je minder graag binnen dan een hal met veel licht. Ook is voldoende licht belangrijk voor het ophangen van de jassen en het uitdoen van de schoenen.

Soort lamp

De juiste lamp voor in de gang is sterk afhankelijk van de grootte van de ruimte. Heb je een hele ruime en hoge hal? Dan is een kroonluchter of andere grote lamp erg mooi. Is de hal wat kleiner? Kies dan voor inbouwspots of een andere vlakke lamp voor aan het plafond. Ook kan je extra lampen neerzetten als de hal groot is, bij een kleine hal is het zaak om de verlichting zo klein mogelijk te houden zodat er zo veel mogelijk ruimte over blijft.inbouwspot

Kies voor accenten

Om meer sfeer te creëren of om de aandacht op een bepaald object te vestigen kun je ervoor kiezen om in de hal gebruik te maken van accenten. Door inbouwspotjes te gebruiken kan je de accenten ook nog eens benadrukken door het licht erop te laten schijnen. Accenten kan je aanbrengen met bijvoorbeeld een bijzettafeltje, bloemen, kastje, schilderij of ander woonaccessoire.

Passend bij je interieur

Het is aangeraden om de verlichting van je hal passend te houden bij de rest van de verlichting in je huis. Zo creëer je een sfeer dat past bij de rest van je woning en maakt het een geheel. Heb je overal in huis een bepaalde kleur verlichting? Kies er dan ook voor om deze kleur verlichting in je hal te plaatsen. Zo betrek je de hal meer bij de rest van de woning.

 

We hopen dat we je hebben kunnen helpen

Geef een reactie