InterieurWonen

3 tips voor het vinden van de juiste robuuste kast

3 tips voor het vinden van de juiste robuuste kast

Robuuste kasten zijn tegenwoordig ontzettend populair. Eigenlijk behoren ze tot de industriële woontrend, maar dat neemt niet weg dat ze ook in heel veel andere interieurs gebruikt kunnen worden. Dat maakt de uiteindelijke beslissing voor een nieuwe robuuste kast echter niet gemakkelijker. Door de toenemende vraag blijft het aanbod ook steeds meer stijgen. Ben je dus op zoek naar een nieuwe kast en heb je inmiddels al het gehele assortiment van robuustetafels.nl bekeken, maar kom je er niet goed uit welke kast bij je past? Dan vind je hier 3 tips die jou mogelijk op weg kunnen helpen. 

1. Bepaal welke kast bij jou past 

Allereerst is het belangrijk om jezelf te oriënteren in het enorme aanbod. Welke robuuste kasten zijn er verkrijgbaar? Denk maar aan een dressoir, tv-meubel of ladekast. Voor welk doel ga je de kast gebruiken? Ben je simpelweg op zoek naar meer opbergruimte of wil je je meest bijzondere accessoires op een leuke manier tentoon stellen? Eigenlijk is alles mogelijk, maar dan moet je wel weten wat je verwacht van een dergelijke kast. Zo weet je in elk geval zeker dat deze straks aan alle wensen voldoet. Dit zijn de meest populaire kasten van dit moment: 

  • De robuuste boekenkast wordt uiteraard gebruikt voor het opbergen van boeken, maar kan ook worden ingezet voor het bergen van dvd’s of mooie accessoires. Je kunt kiezen voor een dicht en een open gedeelte. In het open gedeelte kun je mooie accessoires plaatsen of boeken die gezien mogen worden en in het dichte gedeelte stop je de dvd’s of boeken die je liever opgeborgen ziet. Zo ziet de boekenkast er minder rommelig uit en is deze ook eenvoudig als eyecatcher in de woonkamer te plaatsen.

  • Een dressoir kan voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Deze handige kast biedt allereerst enorm veel extra opbergruimte. Bovendien beschikt deze over een zeer chique en aantrekkelijke uitstraling. Hierdoor is het een ware eyecatcher voor jouw woon- of eetkamer. Je kunt de kast gebruiken voor het opbergen van servies, glazen, papierwerk, hobbyspullen, speelgoed van de kinderen of accessoires die gezien mogen worden.

  • Een robuuste kledingkast biedt natuurlijk voldoende ruimte voor al jouw kleding en is een ware eyecatcher voor iedere slaapkamer.

  • Een tv-meubel heeft tegenwoordig vaak een geheel andere functie dan vroeger. De meeste mensen hebben immers een zwevende televisie, waardoor het niet echt noodzakelijk is om een tv-meubel te plaatsen. Toch is het wel heel handig. Het biedt namelijk extra veel sfeer aan de ruimte en bied je de mogelijkheid om bepaalde spullen en apparaten op te bergen. 

2. De beschikbare ruimte 

Voordat je de juiste kast kunt aanschaffen, is het eerst belangrijk om de beschikbare ruimte op te meten. Meten is weten. Houd er rekening mee dat er voldoende loopruimte over moet blijven. In een te kleine ruimte wil je bovendien niet een al te grote kast plaatsen, want hierdoor lijkt de ruimte vaak nóg kleiner en is deze simpelweg wat minder praktisch. 

3. Woonstijl 

En last but not least… kijk ook naar je huidige woonstijl. Hoewel robuuste kasten vrijwel in iedere woonstijl passen, is het wel belangrijk om naar het kleur- en materiaalgebruik te kijken in huis. Robuuste kasten zijn namelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je deze geheel naar wens en je huidige interieur kunt aanpassen. Zo creëer je eenvoudig één geheel.

Geef een reactie