TipsWonen

Tips om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen

Tips om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen

Eindelijk is het gelukt! De hypotheek is geregeld en binnenkort verhuis je naar jouw droomwoning. Een enorme spannende tijd breekt aan, maar ook stiekem natuurlijk een hele leuke. Waarschijnlijk heb je heel lang uitgekeken naar dit moment. Misschien met vrees of met een vlinder in je buik. Waar het voor de één een groot avontuur is, is het voor de ander juist hun grootste vrees. Natuurlijk niet omdat je niet graag een andere woning wilt betrekken, maar wel omdat er bij verhuizen heel veel op je pad komt. Schiet je al in de stress bij het idee alleen al? Geen probleem! Een goede voorbereiding is namelijk al het halve werk. In dit artikel geven we enkele slimme tips om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo geniet je binnen mum van tijd van jouw droomwoning.

Inpakken van je spullen

Als de verhuisdatum dichterbij komt, voel je waarschijnlijk al de druk om zo snel mogelijk al jouw spullen in te pakken. Wacht dan ook niet tot het allerlaatste moment, maar maak een duidelijke planning. Begin bijvoorbeeld al vroegtijdig met het inpakken van spullen die je de komende weken of maanden niet meer gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld het uitzoeken van de zolder, het inpakken van een seizoensgarderobe, enzovoorts. Dit zijn klussen die je maar beter alvast gedaan kunt hebben. Bovendien scheelt het heel wat inpakwerk (en stress!) tijdens de laatste weken en dagen voor de verhuizing.

Als je gaat inpakken is het natuurlijk wel belangrijk dat al jouw waardevolle spullen zo veilig mogelijk worden vervoerd. Hier kan je al rekening mee houden als je gaat inpakken. Vouw bijvoorbeeld verhuisdekens onder breekbare spullen, pak ze in met bubbeltjesplastic of maak gebruik van, als je deze nog in huis hebt, de originele verpakkingen. Natuurlijk kan je nooit 100% voorkomen dat iets stukgaat, maar zo kan je het risico wel voor een groot gedeelte verminderen.verhuisdekens

Maak een zorgvuldige planning

In de weken voor de verhuisdatum is het heel handig om een duidelijke planning te maken. Bedenk goed wat er allemaal tijdens de verhuizing moet gebeuren en door wie deze klussen worden uitgevoerd. Maak tevens een prioriteitenlijstje van dingen die zo spoedig mogelijk gedaan moeten worden. Als je over een zorgvuldige planning beschikt, zal de verhuizing uiteindelijk veel soepeler verlopen omdat iedereen weet wat zijn of haar taak is.

Je kan er voor kiezen om een checklist bij je planning op te nemen. Hierdoor is iedereen tijdens de verhuizing in staat om het lijstje af te vinken. Dit geeft jou een duidelijk overzicht van de dingen die nog gedaan moeten worden en die al afgerond zijn. Dat geeft een opgeruimd gevoel.

Schakel een verhuisbedrijf in

Het zal je verbazen hoeveel spullen er uit een gewone woning kunnen komen. Door de jaren heen verzamel je zoveel verschillende spullen en herinneringen, dat een verhuiswagen al snel vol zit. Verkijk je hier niet op en schakel vroegtijdig een professioneel verhuisbedrijf in. Dit scheelt jou niet alleen veel tijd met op en neer rijden tussen de woningen, maar het zorgt er ook nog eens voor dat spullen veiliger vervoerd worden. Deze vakmannen weten immers precies hoe ze de waardevolle spullen van anderen moeten vervoeren. Dat neemt jou een hoop stress uit handen!

Geef een reactie