TipsWonenWooninspiratie

 tips voor een makeover van je huiskamer

5 tips voor een makeover van je huiskamer

De huiskamer is een van de kamers van het huis waar je het meeste tijd doorbrengt. Je bent er met je familie, spreekt er de dag voor en ploft er op de bank na een lange dag werken. Het is dus niet zo gek dat de huiskamer je af en toe kan vervelen. Het lijkt wellicht lastig en gecompliceerd om je huiskamer te veranderen, maar een make-over hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Met deze tips geef jij jouw huiskamer zo een make-over.

1. Verf is je beste vriend

Als je snel en goedkoop je huiskamer een make-over wilt geven, dan is verf werkelijk je beste vriend. De muren of het plafond schilderen kan de kamer al een heel ander gezicht geven. Door voor een bepaalde kleur te kiezen, kan je de ruimte veel groter maken of meer diepte geven.

2. Plaats nieuwe kozijnen

Wellicht ben je de huiskamer zat doordat de kern van de kamer een beetje is komen te vervallen. In dat geval kan het handig zijn om bijvoorbeeld de kozijnen te vervangen. Goedkope kunststof kozijnen zijn zo geplaatst en daarnaast ook helemaal niet zo slecht voor je portemonnee, omdat je met nieuwe kozijnen ook lagere stookkosten hebt.

3. Koop nieuwe accessoires

Er hoeven helemaal geen ingrijpende veranderingen plaats te vinden wanneer jij je huiskamer een make-over wilt geven. Slechts het kopen van een aantal nieuwe accessoires kan de kamer al een heel andere look geven. Koop bijvoorbeeld wat nieuwe sierkussens, plaids en kaarsen. Door deze in een bepaald thema of een bepaalde kleur te kopen ziet je huiskamer er ineens heel anders uit.

4. Ga voor een andere indeling

Indien je het helemaal low-budget wilt houden, dan kan je simpelweg een nieuwe opstelling van de huiskamer bedenken. Zet de bank bijvoorbeeld eens in een andere hoek van de kamer. Dit geeft al een heel ander gezicht. Je verandert in principe niets aan je huiskamer, maar doordat alles net even anders staat, is het voor je gevoel toch heel fris en nieuw.

5. Koop een eye-catcher

Door een gedurfde eye-catcher te plaatsen in de huiskamer krijgt deze ineens veel meer spanning. De eye-catcher kan van alles zijn, het hangt geheel van je persoonlijke voorkeur af wat je wilt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een designlamp, maar ook voor een gekke poef die je naast de bijzettafel zet. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een tijdschriftenrek, of een gekke poster? Alles kan.

Geef een reactie