TipsWonenWooninspiratie

Enkele tips voor een gezellige zithoek

bank in woonkamer

Het is de plek waar we volledig tot rust te komen, waar we bekomen van een lange dag of waar we gewoon lekker niksen. Het is de plek waar wordt gebabbeld, gekeken, ruzie gemaakt, knus tegen elkaar wordt aangelegen of net wordt gezwegen. Het is de plek waar we graag – stiekem – een  snelle hap verorberen en vaak ook onze dorst lessen. Inderdaad, we hebben het over de zithoek! Om in alle comfort te kunnen genieten van alle kleine en grote momenten die zich in de zithoek afspelen, hebben we enkele tips verzameld om er een knus en gezellig plekje van te maken.

Kussens en plaids in zachte materialen

Wie is nu niet dol op fluffy kussens en superzachte plaids tijdens een avondje tv kijken? Kies voor zachte materialen en neutrale kleuren zodat jouw aandacht volledig naar jouw film of favoriete serie gaat en je niet afgeleid wordt door schreeuwerige kleuren.

Een tapijt voor warme voeten

Geef toe, niemand vindt het aangenaam om na een gezellig avondje bankhangen op te staan en meteen met je blote voeten de koude vloer te raken. Een tapijt vermijdt in zulke situaties niet alleen dat je humeur in 5 seconden tijd onder vriespunt zakt (net als je voeten trouwens), maar kleedt de ruimte ook heel cosy aan. Laat je helemaal gaan en kies voor een hoogpolig tapijt met van die heerlijk zachte haren!

tapijt warmte voeten

Een extra poef of voetenbankje

Maaide je moeder vroeger ook altijd je voeten van de salontafel net op het moment dat je in de meest comfortabele houding ooit naar tv lag te kijken? Herkenbaar! Stop met je jeugdtrauma’s te herbeleven en kies voor een poef of voetenbankje om je voeten op te laten rusten. Extra comfort verzekerd.

Een salon- of bijzettafel

Zoals we al vermeldden, wordt er in de zithoek ook heel wat afgegeten (chipjes, iemand?) en –gedronken. Een salontafel of bijzettafeltje is uiteraard een must om al jouw hapjes en drankjes te plaatsen. Je gaat toch niet een hele avond met je glas in je hand zitten, toch? En iedereen weet hoe gevaarlijk het is om een zak chips zomaar in de zetel te laten liggen…

Een mooi tv-meubel

Hoe graag we het soms ook anders zouden willen zien, de tv is en blijft toch het object in de zithoek waarop alle ogen gericht zijn. Hou je van een strak, modern interieur, dan kan je je flatscreen rechtstreeks aan de muur bevestigen met een tv-beugel. Maar dan nog moet je je dvd-speler, soundbar of spelconsole ergens kwijt. Een tv-meubel is dus altijd een goed idee. Weet je niet goed waar te beginnen zoeken naar het perfecte tv-meubel? Neem eens een kijkje in de webshop van meubelwinkel Emob, je vindt er ongetwijfeld heel wat inspiratie en wie weet zelfs het tv-meubel van jouw dromen!

Geef een reactie