InterieurWooninspiratie

Tips en inspiratie voor meer zwart in de woonkamer

Tips en inspiratie voor meer zwart in de woonkamer

Zwart is een bijzondere kleur die je in steeds meer woningen tegenkomt. Toch is zwart niet alleen iets van de moderne tijd. Het wordt al heel wat jaren ingezet om meer sfeer te verkrijgen. Zij het misschien op een iets minder opvallende wijze. Dat is ook niet zo vreemd, want deze trendkleur biedt talloze voordelen. Zo is zwart heel eenvoudig met allerlei andere kleuren te combineren en biedt het – wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt – ook nog eens ontzettend veel extra sfeer. Inmiddels mag je best wel een beetje gewaagdere keuzes maken als het om zwart gaat. Met het maken van de juiste keuzes, de beste verlichting én accessoires geef je jouw woonkamer in één klap enorm veel sfeer. Maar hoe pak je dat aan?

Wil jij ook graag wat meer zwart in de woonkamer aanbrengen en kan je hierbij wel wat tips en inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder en je vindt alles wat je moet weten over het inrichten van een zwarte woonkamer.

Zwarte accenten

Een zwarte woonkamer betekent natuurlijk niet direct dat alles zwart moet zijn. Sterker nog: met het gebruik van zwart moet je wel een beetje oppassen. Als je een overdaad aan zwart gebruikt, dan kan het al snel een beetje donker overkomen. En dat is iets wat je in de woonkamer uiteraard moet proberen te vermijden. Daarom kan je je ook focussen op het gebruik van zogenaamde zwarte accenten. Denk aan zwarte meubelstukken die als eyecatcher kunnen dienen en tegelijkertijd met verschillende materialen en kleuren kunnen worden gecombineerd. Zo past een zwarte salontafel prima bij dit plaatje. Combineer het met een felblauwe- of rode bank en je geniet direct van een sfeervol en uitermate uniek geheel!

Voldoende natuurlijk daglicht

Houd er rekening mee dat een zwart interieur al snel heel donker zijn. Soms zelfs te donker voor de woonkamer. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er alsnog voldoende daglicht naar binnen kan komen. Zo wordt de woonkamer niet te donker en zorg je er eenvoudig voor dat het sfeervol en licht binnen de ruimte blijft.

Kies daarom zorgvuldig je raamdecoratie uit. Houten jaloezieën, gordijnen of shutters op maat passen uitstekend bij een zwart interieur en maken dat luxe gevoel helemaal compleet. Groot voordeel van jaloezieën en shutters is dat de lamellen ook nog eens geheel naar wens te verstellen zijn. Hierdoor pas je de positie helemaal zelf aan indien dit nodig is en verander je jouw woonkamer tot een heerlijke, knusse en bovenal aangename plek. Probeer tevens zo min mogelijk grote meubels voor de ramen te plaatsen. Zo wordt het natuurlijke daglicht niet versperd.

Warme verlichting

Verlichting is in een zwart interieur van levensbelang. Hierbij is het slim om voor lampen te kiezen met een natuurlijke uitstraling. Hiermee geef je de ruimte niet alleen een speelse uitstraling, maar geef je de ruimte ook nog eens een veel warmere look. Kies bij voorkeur voor een bamboe lamp of riet om het sfeervolle en luxe gevoel van een zwart interieur te versterken.

Geef een reactie