AlgemeenTipsWonenWooninspiratie

Tips bij het maken van een walk-in-closet

walk-in-closet

Een eigen walk-in-closet. Het is voor veel mensen de ultieme droom. Hoe fijn zal het zijn om zoveel ruimte te hebben voor al je spullen? Een walk-in-closet kan niet alleen gebruikt worden voor het opbergen van kleding, maar je kunt er ook schoenen, de favoriete schoudertas heren van je partner en zelfs ondergoed en sokken in kwijt. Gelukkig blijft dit niet altijd een droom. Er zijn namelijk verschillende manieren om een walk-in-closet te realiseren. Hier hoef je echt geen grote woning voor te hebben. Ook de kosten vallen relatief mee. Is een walk-in-closet ook altijd al jouw grote droom geweest? Scroll dan verder voor een aantal handige tips.

Zo kies je de juiste ruimte

Bij het realiseren van een walk-in-closet is het eerst belangrijk om de juiste ruimte te kiezen. De mazzelaars onder ons beschikken over ‘loze’ ruimtes in huis. Bijvoorbeeld kleine slaapkamers waar je nu geen gebruik van maakt. Hier kan je natuurlijk eenvoudig een walk-in-closet van maken. Bedenk wel goed hoeveel ruimte je nodig hebt. Vind je het belangrijk dat je hier ook uitgebreid kunt passen? Of deel je deze met meerdere gezinsleden? Dan is de mini slaapkamer op de eerste verdieping wellicht te klein.

Houd er tevens rekening mee dat de ruimte zich pal naast jouw eigen slaapkamer of badkamer moet bevinden. Dit is het meest praktisch. Je wil immers niet continu op en neer lopen voordat je de juiste outfit hebt samengesteld. Hou het vooral praktisch.

Somme mensen beschikken ook over de mogelijkheid om een ruimte in hun eigen slaapkamer te realiseren. Zo kan je ervoor kiezen om een muur in de grote slaapkamer te plaatsen, waarachter je de walk-in-closet kunt maken.

De juiste kleuren

Natuurlijk blijven de muren in de walk-in-closet niet geheel kaal. Het is juist leuk om deze ruimte wat op te fleuren. Maar wat voor kleuren kun je hiervoor gebruiken?

Bij het bepalen van de juiste kleur is het vooral belangrijk om naar de kleuren binnen de eigen garderobe te kijken. Draag je vooral donkere of lichte tinten? Hou er ook rekening mee dat de kleuren binnen de garderobe ook wel eens afhankelijk zijn van het seizoen. Een witte walk-in-closet is verreweg de beste optie om alle kleuren goed uit te laten komen. Houd de kleuren simpel en laat je garderobe spreken!

Geschikte opbergsystemen

Zodra de ruimte gecreëerd is, wordt het tijd om deze in te richten. Hiervoor maak je natuurlijk gebruik van opbergsystemen. Welke opbergsystemen je nodig hebt is geheel afhankelijk van de eigen garderobe. Jurken en pakken vragen veel ruimte, terwijl je als je voornamelijk T-shirts draagt minder nodig hebt. Beoordeel daarom eerst je eigen garderobe en bepaal dan hoeveel planken en roedes je nodig hebt.

Denk ook na over kastruimte voor tassen, sieraden, sjaals, sokken en ondergoed. Wil je je schoenen ook in de walk-in-closet opbergen? Investeer dan in een mooie schoenenrek of laat hiervoor extra kastruimte maken.

Vergeet geen spiegels te plaatsen

Een walk-in-closet zonder spiegels bestaat niet. Kies daarom een aantal mooie grote wandspiegels. Deze zorgen er niet alleen voor dat een kleinere walk-in-closet optisch groter gaat lijken, maar zijn ook nog eens ontzettend praktisch. Zo zie je tijdens het passen van kleding direct of iets mooi staat. Heb je tijd over? Dan kun je gerust verschillende combinaties maken. Alles ligt bij de hand en je ziet direct of je outfit goed staat.

 

 

Geef een reactie