InterieurTipsWonenWooninspiratie

Tip: raambekleding op maat

Raambekleding op maat

Als je je huidige woning een make-over wilt geven of een nieuwe woning betrekt, is het kiezen van raambekleding hoogstwaarschijnlijk niet de eerste prioriteit op je veels te lange lijstje met dingen die gekocht moeten worden. De meeste mensen denken eerst aan het interieur, grote meubels, sanitair, vloeren en muren. Zonde eigenlijk dat er dikwijls te weinig aandacht wordt besteedt aan de raamdecoratie in huis. Dit komt dan ook meestal omdat niet iedereen bekend is met de kracht van raambekleding. Ze zijn niet alleen geschikt voor het isoleren van de woning, als zonwering of het voorkomen van inkijk, maar ook als verrijking van het wooninterieur. Het is dan ook van essentieel belang om met net zoveel zorg voor raambekleding te kiezen als dat je zou doen als je voor nieuwe design meubels gaat kijken. Met raambekleding op maat haal je niet alleen iets in huis wat heel praktisch is, maar geniet je ook nog eens van talloze voordelen. Ben jij al bekend met deze voordelen? Nee? Lees dan snel verder!

Verrijking van het wooninterieur

Raambekleding kan een ware verrijking zijn voor het wooninterieur. Veel mensen weten niet dat je ook met de raambekleding het interieur kan maken of breken. Zo kan je de natuurlijke eigenschappen en kenmerken van jouw huidige interieur versterken, maar je kan ook een speels contrast aanbrengen voor meer sfeer en gelaagdheid in de ruimte.  Kies bijvoorbeeld voor een kleur die de kleur binnen jouw interieur perfect complimenteert of ga juist voor een geheel andere kleur om dat contrast te versterken. Tip: je mag best wel outside-the-box denken bij het kiezen van de juiste kleur voor jouw raambekleding. Bedenk echter wel dat de kleuren niet mogen vloeken. Zo verlies je een hoop sfeer en zal het geheel druk en storend over komen.

Wooninterieur raambekleding

Isolerende functie

Vooral de raamdecoratie voor in de woonkamer heeft een hoog isolerende functie. Zij moeten geschikt zijn om de kou buitenshuis te houden en de temperatuur binnenshuis aangenaam te houden. Vaak wordt er dan ook aangeraden om te kiezen voor dikkere raambekleding. Deze isoleren de ramen zó goed, dat je dit uiteindelijk zelfs kunt merken op je energieafrekening. De temperatuur blijft aangenaam in huis, dus de thermostaat hoeft de komende winter niet zo vaak meer aangezet te worden. Dat noemen we nog eens een win-win situatie!

Privacybeschermers

De juiste raambekleding behoort tot de grootste privacybeschermer in huis! Uit onderzoek blijkt dat woonergernis nummer 1 in Nederland inkijk is. Er is dan ook niets vervelender dan de glurende blikken van je buurman als je na het werk eindelijk in je pyjama op de bank ploft. Zeker bij woningen met grote raampartijen aan de straatkant kan dit enorm veel ergernis opleveren. Met de juiste raambekleding beschik jij over de mogelijkheid om niet alleen de hoeveelheid zonlicht in huis te bepalen, maar ook de hoeveelheid privacy.

Privacy raambekelding

Zonwerende kwaliteiten

De meeste mensen denken bij raambekleding enkel aan hun zonwerende kwaliteiten. Het is natuurlijk hartstikke vervelend als de zon de hele dag op de ruiten schijnt, zeker in de zomer. Met raambekleding bepaal jij zelf hoeveel zon- en daglicht je in huis haalt en dat scheelt een heleboel warmte in huis!

Tip: laat op koude dagen de raambekleding zoveel mogelijk openstaan, zo kan de winterzon het huis lekker verwarmen. Zodra de zon ondergaat, sluit je de gordijnen. Zo behoud je een aangename temperatuur in huis.

 

Geef een reactie