TipsWonen

Thuiswerkende ondernemers opgelet: ken de fiscale voordelen van zakelijke zonnepanelen leasen!

Ben je zzp’er en werk je voornamelijk thuis? Denk je er al tijden over om het energielabel van jouw huis te verhogen en zonnepanelen aan te schaffen? Dan kunnen de fiscale voordelen voor thuiswerkende ondernemers zeer interessant zijn. In dit geval kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek (EIA). Dat kan heel prettig zijn, want met een EIA mag je maar liefst 41,5% van je investering aftrekken! Dat scheelt waanzinnig veel geld, waardoor de aanschaf van zonnepanelen direct een stuk interessanter wordt. Ondanks dit interessante voordeel, kiezen de meeste ondernemers hier niet voor.

Dit voordeel betekent immers niet direct dat je er ook voor moet kiezen om je zonnepanelen zelf aan te schaffen. Dit klinkt misschien vreemd. Je wilt immers profiteren van de fiscale voordelen. Maar wist je dat het voor ondernemers ook heel voordelig kan zijn om zonnepanelen te leasen? In sommige gevallen is dit zelfs voordeliger! Op zonnestroomnederland.nl/leasen lees je alles over deze mogelijkheid! Voordelen van zakelijk zonnepanelen leasen

Leasen of toch investeren?

Waarom zou het interessanter zijn voor ondernemers om zonnepanelen te leasen? Dit kan meerdere redenen hebben. Allereerst moet je, om in aanmerking te komen voor een EIA, aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarnaast moet je, ondanks de investeringsaftrek, alsnog veel geld bijleggen. Zonnepanelen zijn immers niet goedkoop. Als je op dit moment niet over dit geld beschikt én toch zonnepanelen wilt kopen, is leasen de beste optie.

Zakelijk zonnepanelen leasen is eigenlijk heel eenvoudig. Eigenlijk kan je de leasemaatschappij zien als jouw nieuwe energiebedrijf. Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan deze maatschappij en zij zorgen er vervolgens voor dat je over voldoende

stroom beschikt. Daarnaast is het hun taak om de zonnepanelen te onderhouden en te installeren. Hier worden dus geen extra kosten voor gerekend. Dit zit allemaal in het ‘totaalpakket’.

Hoe het leasen van zonnepanelen precies gaat is natuurlijk ook afhankelijk van je dak en het stroomverbruik. Vraag daarom altijd eerst om advies aan het leasebedrijf en bespreek al je wensen. Zij kunnen dan een plan van aanpak maken.


zonnepanelen kosten

 Voordelen van zakelijk zonnepanelen leasen

Zakelijk leasen zonnepanelen, wat zijn dan eigenlijk de voordelen? Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Investeren is niet meer noodzakelijk. Als ondernemer sta je vaak al voor genoeg kosten en dan kan je de aanschaf van zonnepanelen hier eigenlijk niet bij hebben. Door zonnepanelen te leasen is dit probleem verleden tijd. Zo geniet je alsnog van de voordelen van zonnepanelen, zonder dat je hiervoor een groot bedrag hoeft neer te leggen.
  • Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud. Dit wordt geheel verzorgd door het leasebedrijf. Zo kan jij je aandacht richten op jouw eigen bedrijf.
  • Na twintig jaar word je automatisch eigenaar van de zonnepanelen. Dit is misschien wel het grootste voordeel van zakelijk zonnepanelen leasen. Na twintig jaar maandelijks een bedrag betalen, zijn de zonnepanelen voorgoed van jou. Zo geniet je van gratis stroom voor jouw bedrijf. Dat noemen we pas echt win-win!

Overweeg jij om zonnepanelen zakelijk te leasen of twijfel je nog tussen investeren of leasen? Neem dan gerust contact op met een leasebedrijf en bespreek je wensen. Wellicht kunnen zij jou verder helpen naar een groenere toekomst voor jouw bedrijf!

 

 

 

Geef een reactie