InterieurWooninspiratie

Tapijtvloer in de kinderkamer voor een warme uitstraling

kinderkamer

Bij het aankleden van de kinderkamer zijn de muren en vloeren het eerste waar je aan denkt. Maar wist je ook dat vloeren sfeerbepalend zijn voor elke ruimte? Toch is het wel lastig om te bedenken welke vloer het beste past bij de kinderkamer. Het kiezen van een praktische vloer voor de kinderkamer betekent voor vrijwel iedereen wat anders. Dit hangt immers ook heel erg af van de leeftijd van je kinderen. Voor de kinderkamer vinden wij een tapijtvloer een zeer goede optie. Veel mensen zullen nu gelijk met het argument komen dat een tapijtvloer moeilijk schoon te maken is en daardoor juist geen goede optie is voor kinderen. Gelukkig hoeft dat vandaag de dag geen probleem te zijn. De meeste tapijtvloeren worden inmiddels verrijkt met een speciale coating waardoor ze gemakkelijker schoon te maken zijn. Bovendien levert een tapijtvloer ook veel voordelen op voor de kinderkamer. In dit artikel leggen we uit waarom een tapijtvloer juist in de kinderkamer een grote rol kan spelen en welke vloer het beste past bij jouw kind.

tapijtvloer pyrmont Beige

Voordelen van een tapijtvloer in de kinderkamer

Een tapijtvloer in de kinderkamer brengt talloze voordelen met zich mee. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rijtje:

  • Een tapijtvloer werkt geluiddempend. Zeker in een gehorig huis kan dit enorm van pas komen in de kinderkamers. Je wilt immers niet elk autootje over de vloer horen gaan. En ook het vrolijke gestamp van je kids kan dan lekker in hun eigen kamertje te horen blijven.
  • Een tapijtvloer is enorm zacht en warm aan de kindervoetjes. Alle ouders zullen beamen dat hun kinderen liever op blote voeten lopen. In de winter kan dit echter wel heel erg koud zijn. Om je kids te laten genieten in hun eigen slaapkamer en ondertussen er lekker warmpjes bij te zitten is een tapijtvloer de beste optie.
  • Een tapijtvloer zorgt ervoor dat kinderen minder snel kunnen uitglijden. Zeker voor de wat jongere kinderen is dit ideaal. Dat zal een hoop valpartijen en huilbuien schelen!
  • Een tapijtvloer in de babykamer is tevens ideaal. Denk alleen maar aan de motorische vaardigheden die baby’s dat eerste jaar onder de knie moeten krijgen. Dat gaat het makkelijkst als de vloer meewerkt. Zo is kruipen op een grove ondergrond makkelijker dan op bijvoorbeeld laminaat. Tevens weet je als je kids zich gaan optrekken ook dat ze wat zachter vallen als ze weer neerkomen. Met vallen en opstaan was het toch? Dat is geen probleem meer met een tapijtvloer.

Wanneer is een tapijtvloer minder geschikt?

Ondanks de vele voordelen moeten we toch vermelden dat er gevallen kunnen zijn dat een tapijtvloer minder geschikt is in de kinderkamer. Zo is het af te raden om te kiezen voor een tapijtvloer als je kind gevoelig is voor allergieën. Doordat er veel stof blijft zitten in de poriën van het tapijt kunnen kinderen met allergieën hier veel last van krijgen. Wil je alsnog gaan voor een tapijtvloer? Doe dan eens wat onderzoek naar allergievrije tapijten. Deze beschikken over speciale coatings die stof tegenhouden.

 

Geef een reactie