InterieurWooninspiratie

Trends op het gebied van tafels

Trends op het gebied van tafels

Tafels zijn onmisbaar in iedere woning. We gebruiken ze om aan te eten, om hapjes en drankjes op te serveren, om zelfs onze voeten op te leggen tijdens het televisie kijken of om aan te studeren of te werken. In iedere ruimte komt een tafel(tje) wel van pas. Doordat ze voor heel veel verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, is het dan ook geen wonder dat het aanbod met de dag lijkt toe te nemen. Tafels zijn tegenwoordig dan ook in alle soorten, maten en materialen verkrijgbaar. Kies je voor een tafel van hout, metaal, glas, MDF of weer een geheel ander materiaal? En voor welke kleur of stijl kies je?

Duizelt je hoofd al van al die keuzes? Geen wonder! Daarom helpen we je in dit artikel alvast een beetje op weg en zetten we de populairste trends op het gebied van tafels voor je op een rijtje.

De boomstamtafel

De boomstamtafel speelt een centrale rol in de wereld van eetkamertafels. Het is één van de populairste eetkamertafels van dit moment én dat zal voorlopig nog wel zo blijven. Dat is ook geen wonder, want deze tafel biedt naast haar geweldige uitstraling ook nog eens een aantal fantastische voordelen.

Ten eerste natuurlijk het feit dat de tafel perfect in lijkt te spelen op de huidige trends. In vrijwel iedere woontrend zien we tegenwoordig namelijk het gebruik van natuurlijke materialen terug. Mensen brengen massaal de natuur in huis en dat kan natuurlijk niet beter als met een tafelblad wat gesneden is uit een echte boomstam.

Daarnaast de uniciteit van de tafel. Ieder tafelblad wordt namelijk van een geheel andere boom gemaakt. Zelfs wanneer je voor dezelfde boomsoort kiest is de kans nog groot dat jouw tafel er heel anders uitziet dan die van een vriend(in). Alle bomen zijn uniek, net als iedere boomstamtafel uniek is.

Ten slotte natuurlijk nog de ultra lange levensduur. Een boomstamtafel is ontzettend gemakkelijk te onderhouden en gaat ook nog eens zeer lang mee. Met de juiste zorg kan deze tafel jou overleven. Het is dan ook wel even een uitgave, maar hier heb je gegarandeerd een leven lang plezier van.

Rode salontafels

Opvallend in de huidige trends is het gebruik van geheel nieuwe vormen in de woning. Waar we tot op heden vaak vooral rechte hoeken terugzagen, is dat anno nu helemaal veranderd. Mensen proberen nu juist wat contrast aan te brengen om de hoekige uitstraling van hun interieur te verbeteren. Dit doen ze bijvoorbeeld door het gebruik van ronde salontafels. Helemaal trendy is het gebruik van verschillende formaten tafeltjes en deze bij elkaar plaatsen. Dat levert een speels en uniek contrast op in de woning. Probeer het maar eens!

Bartafels

Bartafels zijn terug van (eigenlijk nooit) weggeweest. Dit is dé plek waar je straks als het weer mag heerlijk met vrienden en familie kunt borrelen. De lekkerste hapjes en drankjes kunt serveren of even snel een snelle hap met je partner naar binnen te werken. Een bartafel ziet er niet alleen ontzettend mooi uit in de woning, maar is dus ook nog eens multifunctioneel. Bovendien zijn ze in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er eigenlijk voor iedere woning wel een goede bartafel te vinden is.

Geef een reactie