InterieurTipsWonen

Steigerhouten meubels maken? Dat doe je toch zelf?!

Steigerhouten meubels maken

Zelf meubels maken klinkt meestal moeilijker dan het in werkelijkheid is. Natuurlijk vraagt dit wel om enige expertise en vaardigheden, maar over het algemeen geldt: oefening baart kunst. Ook jij bent in staat om dit te leren. Dus ben je graag creatief bezig of ben je momenteel op zoek naar een fijne hobby? Of wil je simpelweg wat extra geld besparen en jouw woning toch van een nieuwe uitstraling voorzien? Ga dan zelf aan de slag met het maken van steigerhouten meubels! Maar hoe begin je? In dit artikel geven we enkele slimme tips!

Praat met doe-het-zelvers

Sommige mensen beschikken over de enorme kracht dat ze iets direct kunnen namaken als ze het één keer hebben gezien. De kans is echter groot dat jij niet tot deze mazzelaars behoort. In dat geval zal je veel kennis op moeten doen, alvorens je de mooiste meubelstukken kunt maken. Wij adviseren daarom ook om contact op te nemen met andere doe-het-zelvers. Zij kunnen jou precies uitleggen hoe je aan de slag gaat, welke materialen van pas kunnen komen (denk niet alleen aan steigerhout, maar ook bijvoorbeeld aan steigerbuizen voor de versteviging van de constructie!) en welk gereedschap sowieso niet mag ontbreken.

Praat met doe-het-zelvers

Gelukkig biedt de digitale wereld veel. Er zijn verschillende community ‘s waar je je bij aan kunt sluiten en je vragen kunt stellen. Bovendien worden hier regelmatig bouwtekeningen gedeeld, zodat je met simpele klussen aan de slag kunt gaan.

 

Begin met iets kleins

Het is tevens belangrijk om realistisch te blijven. Als je over twee linkerhanden beschikt is het niet realistisch om te verwachten dat je direct een groot meubelstuk kunt maken. Dit zegt uiteraard niet dat het helemaal nooit mogelijk is. Want, zoals we al eerder zeiden, oefening baart kunst. Begin daarom met iets kleins. Zoek een simpele bouwtekening op, schaf de juiste materialen aan en probeer het uit. Oefen met het verstevigen van je constructie door middel van buiskoppelingen en met het op maat zagen van steigerhout. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het uiteindelijk zal worden.

Voordelen van steigerhouten meubels maken

Maar waarom zou je zelf steigerhouten meubels maken als je deze ook gewoon in de winkels kunt vinden? Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Wat zijn precies de voordelen van zelf meubels van steigerhout maken? Wij zetten ze op een rijtje:

  • Steigerhouten meubels zijn in de winkels vaak erg prijzig. Dit terwijl je ze zelf voor enkele tientjes al in elkaar kunt zetten. Zo bespaar je dus eenvoudig veel geld. Zeker wanneer je beter wordt in het klussen, zal je merken dat het steeds makkelijker wordt om geld te besparen.
  • Je hebt geen enkele invloed op de kwaliteit. Je moet er maar vanuit gaan dat het steigerhout op de juiste manier is verwerkt en dat je van een lange levensduur kunt genieten. Als je het meubelstuk zelf maakt, weet je precies wat de kwaliteit van het hout was en heb je meer invloed op de levensduur.
  • Veel mensen zien zelf meubels maken als een leuke en uitdagende hobby. Lekker met je handen bezig zijn en de mooiste creaties maken. Een fijne manier om jouw woning te personaliseren. Een beter gevoel bestaat bijna niet!

Geef een reactie