Interieur

Shutters: de meest elegante vorm van binnenzonwering van dit moment!

Shutters de meest elegante vorm van binnenzonwering van dit moment!

Shutters zijn in de afgelopen jaren een stuk populairder geworden. Het meest bijzondere kenmerk van shutters is toch wel de fantastische uitstraling. Ze zien er heel anders uit dan de meeste andere vormen van zonwering. De moderne luiken met verstelbare lamellen geven jouw woning direct een sfeervolle en unieke uitstraling. Bovendien passen ze ook nog eens in vrijwel de gehele woning. Natuurlijk zijn shutters veel meer dan enkel een decoratieve vorm van zonwering. Ze zijn ook nog eens heel praktisch en functioneel in gebruik.

Ben jij nog op zoek naar nieuwe binnenzonwering in huis, maar weet je nog niet zeker welke zonwering nu echt de beste keuze is? Lees je dan zeker in over het gebruik van shutters als de meest elegante vorm van binnenzonwering van dit moment. Want daar ga je zeker geen spijt van krijgen! Hier vind je alles wat je moet weten.

In alle soorten en maten verkrijgbaar

Een zeer groot voordeel van shutters is dat ze tegenwoordig in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Hierdoor kun je de shutters geheel naar eigen wens afstemmen. Zo weet je zeker dat deze niet alleen bij je interieur passen, maar ook nog eens enorm gebruiksvriendelijk zullen zien. Shutters zijn over het algemeen met 6 verschillende systemen verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit de traditionele vorm waarbij de shutters met een pen en gat-verbinding worden gemonteerd, maar ook voor shutters met een schuifrail- of vouwrailsysteem.

Ben je op zoek naar shutters als binnenzonwering voor dakramen of ramen met een apart formaat? Ook dat is geen enkel probleem. De meeste shutters kunnen namelijk geheel naar wens en op maat worden gemaakt. Zo weet je zeker dat er altijd een geschikte oplossing voor jouw ramen te vinden is.

Makkelijk schoon te houden

Heb je een hekel aan schoonmaken of kamp je misschien zelfs wel met een huisstofmijt- of stofallergie? Dan is de keuze die je maakt met betrekking tot de binnenzonwering ontzettend belangrijk. Klassieke gordijnen zijn lastig te reinigen, waardoor ze een broedplaats voor huisstofmijt en stof kunnen vormen. Shutters zijn in tegenstelling tot andere vormen van raambekleding ontzettend eenvoudig te reinigen. Je kunt ze met een licht vochtige doek of plumeau eenvoudig ontdoen van stof en vuil. En dat is wanneer je met allergieën kampt wel zo prettig.

Lichtinval naar eigen hand zetten

Bij veel traditionele vormen van raambekleding is het lastig om het lichtinval naar wens te bepalen. Gordijnen kun je bijvoorbeeld alleen openen of sluiten. Met shutters geniet je van een geheel unieke manier om het lichtinval te bepalen. Je kunt ze namelijk niet alleen openen of sluiten, maar je kunt ze ook half openen. Hierdoor is het wel heerlijk licht in huis, maar geniet je tegelijkertijd ook van meer privacy. Bovendien is dit ook heel prettig in de woonkamer wanneer het licht problemen oplevert tijdens het lezen of computeren. Zo hoef je de raambekleding niet geheel te sluiten, geniet je alsnog volop van daglicht, maar hoef je ook niet continu met knijpende ogen op de bank te zetten.

Geef een reactie