InterieurTipsWooninspiratie

Secto design: lampen met een uniek design voor elk interieur

Secto design

Verlichting: we maken er dagelijks gebruik van en hebben eigenlijk niet door wat voor een belangrijke rol zij vervullen binnen ons interieur. Zonder verlichting zijn we blind. Zo simpel is het. Natuurlijk hoeft dat niet direct te betekenen dat we onze gehele woning moeten vullen met basisverlichting, zodat we ons een weg door het huis heen kunnen banen. Sfeerverlichting is van essentieel belang om je woning van karakter en sfeer te voorzien. Maar welke verlichting kies je daarvoor? Ga je voor design verlichting of voor wat goedkopere varianten? Onze voorkeur gaat uit naar design lampen, omdat deze een unieke uitstraling geven aan je woning en tevens zeer duurzaam zijn. Secto design is bijvoorbeeld een belangrijk merk in meubelland. Dit merk speelt heel goed in op de noodzaak van de juiste verlichting in de Scandinavische woonstijl, de woonstijl die, zoals we allen weten, enorm populair is geworden de laatste jaren. Ondanks de populariteit van dit merk zijn er ook nog genoeg mensen die er nog nooit van gehoord hebben. In dit artikel vertellen we wat meer over dit bijzondere merk.

Secto design voor een unieke uitstraling

Secto design staat vandaag de dag bekend om hun bijzondere lampen, maar wist je dat dit merk zich voorheen enkel focusten op de productie en verkoop van meubels? Zij waren dol op de techniek van gelijmd hout en dit was een tijdje hun handelsmerk. Uiteindelijk kwamen ze erachter dat ze deze techniek ook op lampen konden gebruiken en dit idee werd met veel plezier ontvangen. Sindsdien richt Secto design zich enkel nog op het vervaardigen van design lampen. Kenmerkend voor de lampen van Secto design is dat er gebruik wordt gemaakt van een luchtig ontwerp om de lichtbron heen. Hierdoor zie je de lamp, maar heb je geen last van een te fel licht. Er wordt voornamelijk gebruikgemaakt van strakke lijnen en architectonische vormen. Mede door het gebruik van natuurlijke materialen in hun ontwerp passen deze lampen perfect bij het Scandinavisch interieur, maar ook bij andere interieurstijlen is er altijd wel een lamp die past.

design lamp

Bijzondere verlichting voor een geheel andere sfeer

Iedereen wil uniek zijn. Als je naar je interieur gaat kijken, kan dit best lastig zijn. De meeste mensen halen hun meubels en lampen bij dezelfde winkels en daadwerkelijk een woning instappen waar je verbaast naar het interieur staat te kijken is er vrijwel niet meer bij. Hoe leuk is het dan als je manieren hebt gevonden om zelf voor een uniek interieur te zorgen? Natuurlijk hoef je hier niet enkel design meubelstukken voor aan te schaffen. Een grote eyecatcher is vaak al voldoende en de verlichting is hier bij uitstek geschikt voor. Zeg nou zelf: een groot stel lampen in een kamer trekken al gauw jouw aandacht. Als deze lampen dan ook nog eens zo uniek zijn als de lampen uit de collectie van Secto design, weet je zeker dat jouw interieur direct die unieke boost krijgt.

 

Geef een reactie