InterieurWonenWooninspiratie

Screens voor optimale zonwering

screen

Screen zonnewering wordt steeds vaker toegepast in de Nederlandse woningen. Dit is één van de vele mogelijkheden waar je woning over kan beschikken. Waarom zien we dan toch dat screens de afgelopen jaren steeds meer groei doormaakt en de andere zonneweringen uitblijven? Het antwoord is simpel: screens beschikken over veel meer voordelen dan je in eerste instantie zou denken. In dit artikel vertellen we meer over de werking van screens, de verschillende soorten en de voor- en nadelen van deze bijzondere vorm van zonnewering.

Wat zijn screens eigenlijk?

 

Screens worden vaak vergelen met rolluiken. Ze beschikken over dezelfde typische kenmerken van een rolluik. Zo worden ze tussen twee geleiders geplaatst, waarmee je het doek van boven naar beneden kunt bewegen. Het verschil in de uitstraling is echter groot. Zo worden rolluiken altijd van harde en ruwe materialen gemaakt zoals kunststof of hout. Screens zijn een stuk minder opvallend. Deze worden meestal vervaardigd van een transparante doek. Dit geeft de screens een rustige en sfeervolle uitstraling, niet zo robuust als je kan verwachten van rolluiken.

screens doek

Verschillende soorten

Screens kunnen we onderverdelen in twee verschillende soorten: het rolscreen of een ritsscreen. Allebei de screens genieten van dezelfde voordelen. Toch is er wel degelijk een verschil te benoemen. Dit heeft alles te maken met de bevestiging van de screens. Bij ritsscreens wordt het doek bevestigd door middel van ritsen. Dit klinkt op het eerste gezicht een beetje gek. Wat kan hier nou handig aan zijn? Het voordeel van een rits is dat het doek steviger bevestigd is. Dit is vooral in ruimtes waar het hard waait verstandig. De windvastheid van het doek is sterker, waardoor je minder te maken hebt met wapperende doeken. Hiermee bevorder je de kwaliteit en levensduur van de zonwering.

screens zwart

 

Voordelen van screens

 

Screens beschikken over talloze voordelen. Mede hierdoor zijn ze enorm populair bij een brede doelgroep. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

 

  • Makkelijk weg te werken: het nadeel van veel zonweringen is dat deze altijd duidelijk in het zicht hangen. Zelfs als ze niet gebruikt worden. In de koude wintermaanden zal je hoogstwaarschijnlijk weinig gebruik maken van je zonwering. Je geniet van elk straaltje zonlicht om jouw woning te verwarmen. In dat geval kan het vervelend zijn als je telkens tegen zonwering aan moet kijken. Met screens is dit probleem verleden tijd. Deze zijn gemakkelijk terug te rollen in hun cassette en zijn daarmee vrijwel onzichtbaar met het blote oog.
  • Geen verlies van zicht: met screens is het nog steeds mogelijk om ongestoord naar buiten te kijken, zelfs als ze helemaal uitgerold zijn. Hierdoor verlies je niet de gezelligheid van het buitenleven en hou je ondertussen de woning lekker koel.
  • Veelzijdigheid: door te kiezen voor screens, kies je tevens voor talloze mogelijkheden. Bij andere zonweringen is het vaak niet mogelijk om te kiezen uit diverse kleuren en andere opties (denk aan automatisering). Bij screens wel.
  • Gebruiksgemak: het enorme gebruiksgemak van screens is een groot voordeel ten opzichte van andere zonweringen. Je kunt deze gemakkelijk schoonmaken en het op en neer laten van de screen is gemakkelijk uit te voeren. Hiermee is het een geweldige zonwering voor jong en oud.

Geef een reactie