InterieurWonenWooninspiratie

Rolgordijnen op maat laten maken voor een sfeervol interieur

rolgordijnen op maat

Rolgordijnen horen echt wat toe te voegen aan je woning. Als je voor het juiste rolgordijn kiest kan dit dé sfeermaker worden van je woning, maar hoe kies je het juiste rolgordijn? Als je een speciale stof, kleur of dessin wilt is het aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden van een rolgordijn op maat. Natuurlijk zien we ook ontzettend veel mooie kant-en-klare rolgordijnen op de markt, maar die geven vaak net niet dat wauw-effect waar je zo naar opzoek bent. Bovendien kan het ook voorkomen dat jouw raam een aparte maat heeft en dat rolgordijnen op maat laten maken de enige optie is die je hebt. Hoe dan ook: met rolgordijnen maak je altijd de juiste keuze. Deze vorm van raambekleding is al tijden enorm populair en naar verwachting zal dit ook in de toekomst zo blijven. Niet zo gek ook aangezien rolgordijnen talloze voordelen met zich mee brengen. In dit artikel besteden we aandacht aan enkele voordelen en leggen we uit hoe je de maten van een rolgordijn inmeet.

De voordelen van een rolgordijn op maat

  • Met een rolgordijn op maat weet je altijd zeker dat deze perfect past en jouw woning net dat beetje extra kan geven.
  • Rolgordijnen op maat zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en dessins. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos en is er altijd wel iets bij wat past bij jouw interieur.
  • Het is erg moeilijk om kant-en-klare raambekleding te vinden als jouw woning aparte ramen heeft. Met rolgordijnen op maat zorg je er altijd voor dat deze perfect passen en je de karakteristieke uitstraling in de gehele woning kunt doorvoeren.

rolgordijn op maat

Rolgordijnen inmeten, zo doe je dat

Het inmeten van rolgordijnen is helemaal niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je secuur te werk gaat om fouten te voorkomen. Allereerst is het belangrijk om te bepalen of je het rolgordijn in het kozijn of tegen de muur wilt laten plaatsen. Hier gelden namelijk andere instructies voor.

  • Rolgordijn in het kozijn of tussen 2 muren: Je meet de breedte altijd inclusief de plek waar de constructie wordt bevestigd (de steunen). Meet minimaal 3 keer en kies altijd voor de kleinste maat. De hoogte meet je vanaf het kozijn tot de vloer of vensterbank. Let hierbij op dat er geen uitstekende delen of andere voorwerpen aanwezig zijn die het rollen van het gordijn kunnen hinderen.
  • Rolgordijn tegen de puur of aan het plafond: Deze meting is erg makkelijk. Je rekent simpelweg de hoogte en breedte van de plaats waar deze moet komen. Je kunt er ook voor kiezen om rekening te houden met de ‘penmaat’. Dit is de maat die er uitkomt als je ook de steunen bij de berekening betrekt.

Vind je het lastig om de rolgordijnen zelf in te meten? Vraag dan om advies aan de leverancier van de rolgordijnen. Je kunt er ook voor kiezen om het inmeten te laten uitvoeren door een professional, zodat je zeker bent van de juiste maten.

Geef een reactie