InterieurWooninspiratie

Rolgordijnen op maat: 5 handige meet tips!

rolgordijnen

De juiste raambekleding is van essentieel belang om de juiste sfeer in huis te creëren. Daarnaast kun je spelen met het lichtval en de privacy om het woongenot te verhogen. Rolgordijnen zijn misschien wel de meest populaire raambekleding van ons land. Dit is een traditionele vorm van raamdecoratie en blijft daarmee met stipt op nummer één staan. Tegenwoordig is het ontzettend gemakkelijk om online rolgordijnen te bestellen. Je vindt met enkele klikken op de knop de meest prachtige rolgordijnen en kunt deze vervolgens op maat laten maken door vakmensen. Toch veroorzaakt dit ook vaak een dilemma: het opmeten van ramen is immers niet iets wat je dagelijks doet. In dit artikel vertellen we hoe je te werk moet gaan en geven we 5 handige meet tips voor gegarandeerd succes!

1. Gebruik een rolmaat

Terwijl je op https://www.onlinerolgordijnen.nl/ de meest geweldige rolgordijnen voorbij ziet komen, zit je wel met een knoop in je maag. Om deze gordijnen te bestellen is het belangrijk dat ze perfect op maat worden gemaakt. Dit is voor de professionals natuurlijk geen enkel probleem, maar dan moeten ze wel beschikken over de juiste maten. Het opmeten van de ramen is geen dagelijkse bezigheid. Een foutje is dan ook snel gemaakt. Gelukkig zijn er een aantal tips en richtlijnen waardoor het inmeten van de rolgordijnen een stuk soepeler verloopt. Zo is het enorm handig als je gebruik kunt maken van een rolmaat die zowel de breedte als lengte in één keer kan opmeten. Zo zie je in één oogopslag welke maten er nodig zijn en is het klusje zo geklaard.

2. Meet meerdere keren

Als je gaat meten is het belangrijk dat je met een zelfverzekerd gevoel de maten vervolgens kunt doorgeven. Dit doe je door het raam meerdere keren op te meten, tenminste twee keer. Zo voorkom je eventuele meetfoutjes en weet je zeker dat je gegarandeerd de juiste maten hebt doorgegeven.

meten rolgordijnen

3. Meet op verschillende plekken

Ook is het belangrijk om vanuit meerdere hoeken te meten. Begin bovenin en ga vervolgens naar het midden en de onderkant. Schrijf alle maten netjes op een papier en kies vervolgens de kleinst gemeten maat.

4. Houd rekening met obstakels

Het zou natuurlijk enorm gemakkelijk zijn als een raam vrij is van obstakels, maar dat is in de meeste situaties niet het geval. Meestal vind je raamhendels, een vensterbank en andere mogelijke obstakels die de maten kunnen beïnvloeden. Hou hier dan ook rekening mee als je de afmetingen doorgeeft.

5. Montage ‘in de dag’ of ‘op de dag?’

Bij rolgordijnen kies je altijd voor een montage ‘in de dag’ of ‘op de dag’. Maar wat houdt dit precies in?

Bij een montage ‘in de dag’ hangt het rolgordijn in het raam of tussen de wanden. De raamdecoratie sluit zo mooi en strak aan. Deze manier van monteren zorgt tevens voor een hoog isolerende waarde. Als je gaat meten is het belangrijk om de kleinst gemeten breedte maat minus 1 cm door te geven. Vervolgens geef je de hoogst gemeten hoogtemaat door. Zo weet je zeker dat hij goed past.

Bij een montage ‘op de dag’ hangt het kozijn op de muur, tegen een deur of voor het kozijn. Hierdoor lijkt het raampartij groter en kun je gemakkelijk lelijke muren of kozijnen verbergen. Op https://www.onlinerolgordijnen.nl/rolgordijnen vind je talloze modellen die ‘op de dag’ gemonteerd kunnen worden. Belangrijk hierbij is om bij de maten een aantal extra centimeters door te geven. Reken ongeveer 5 centimeter extra per kant.

 

Geef een reactie