InterieurWonen

Richt je huis in met vintage spullen

Richt je huis in met vintage spullen

Het inrichten van een woning kan soms best moeilijk zijn, er is zoveel keuze om van alles nieuw te kopen voor een woning. Daarnaast wordt er vaak ook nog gekeken naar de trends die er zijn waardoor veel interieurs hetzelfde lijken en het lastig is om je te onderscheiden met het creëren van een persoonlijk interieur. Want uiteindelijk moet een woning wel bij jou passen en de spullen die erin staan ook. Hou je van oud en nieuwe spullen door elkaar? Wil je niet altijd met de nieuwste trends meelopen? Dan is een vintage interieur stijl misschien iets voor jou. Juist de combinatie van nieuw en oud door elkaar gebruikt maakt het een aparte en persoonlijke interieurstijl. Ben je op zoek naar vintage meubels in omgeving Amsterdam of een andere plaats?

Wat is vintage stijl precies?

Vintage is eigenlijk een duur woord voor oude spullen die opnieuw worden gebruikt. Daarnaast is het bekend om zijn drukke grafische prints en veelvoud van kleuren. Iets wat 20 jaar geleden hip was kan met een opknapbeurt een vintage item worden. Voor deze spullen of meubels kun je het beste bij jouw ouders, tante of oma op zolder rondkijken. Als ze oude meubels en woondecoratie hebben bewaard dan heb je geluk! Met een goede opknapbeurt, schoonmaken en wegvegen van spinnenwebben kan het een prima vondst zijn. Je kunt hem in een kleurtje zetten, maar dat hoeft niet altijd. Soms kan een houten kastje met een nieuwe wax of glans ook al super mooi zijn. Staat er niks meer op zolder? Dan kun je ook gaan rondkijken bij kringloopwinkels of op markplaatsen. Je moet vaak wel een beetje geduld en geluk hebben want de mooiste oude meubels zijn niet zomaar te vinden.

Waarmee kleed je een vintage interieur nog verder aan?


Behalve oude meubels kun je een vintage stijl nog op meer manieren doorvoeren. Zo is het gebruik van velours of fluweel echt een must en geeft dit echt de vintage sfeer in een woning. Dit hoeft niet altijd oud te zijn, nieuwe meubels in velours of fluweel kunnen ook. Veel woonwinkel verkopen nieuwe stoelen en banken die gemaakt zijn volgens de oude stijl. Kleuren die daarbij horen zijn bijvoorbeeld rood, flessengroen, okergeel of roestbruin. Ook prints, grafische vormen en lijnen passen zijn kenmerken van de vintage stijl. Het doet je denken aan de jaren vijftig en zestig waar deze prints en grafische vormen helemaal hot waren. Je hebt vaak behang in deze stijl. Vind je een hele muur vol met een print of design een beetje te veel? Kies dan voor leuke posters of lijsten met daarin deze prints of vormen, zo breng je de vintage en retro stijl toch in huis zonder dat het gelijk super druk wordt. Doe ze dan wel in oude lijsten, waardoor je gelijk het oude en ouderwetse effect van de vintage stijl mee creëert. Ook nu zijn de kleuren weer petrol, groen, geel en donkerbruin die passen bij deze stijl. De vintage stijl staat bekend om zijn vele kleuren, welke ook nog eens door elkaar worden gebruikt. Dit kan erg heftig overkomen, kies dan ervoor om te werken met accessoires zoals een vloerkleed of een leuke bijzettafel in deze kleuren. Eigenlijk kun je bij deze stijl niks fout doen, zolang het maar een mix is van oud en nieuw door elkaar.

Geef een reactie