TipsWooninspiratie

PVC versus houten vloer: wat zijn de voor- en nadelen?

PVC versus houten vloer

Twijfel je nog tussen PVC vloeren of een houten vloer? Maar weet je niet zeker welke vloer voor jou het meest geschikt is? Laten we dan eerst voorop stellen dat er geen verkeerde keuze is. Zowel een PVC als een houten vloer is een uitstekende keuze om jouw interieur mee te verrijken. Vaak kiezen mensen de vloer uit op basis van hun eigen smaak en wensen. Welke vloer voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van de eisen die je aan iedere vloer stelt en welke eigenschappen voor jou het zwaarst wegen. Ben jij benieuwd wat de voor- en nadelen van zowel een PVC als een houten vloer zijn? Wij zetten ze voor jou op een rijtje om de keuze hopelijk een stuk gemakkelijker te maken.

Voordelen van een houten vloer

Voor de liefhebber gaat er niets boven een houten vloer. Als je eenmaal verliefd bent geworden op deze vloer, zal je er waarschijnlijk niet zo snel aan willen denken om deze te vervangen. Een houten vloer kent immers een charme die nog steeds niet te evenaren is. Daarnaast voelt deze vloer ook nog eens ontzettend warm aan en het oogt zeer sfeervol. Vroeger werd altijd als argument gegeven dat een houten vloer ontzettend snel gaat werken. Tegenwoordig is de techniek echter zo enorm verbeterd dat, mits de vloer vakkundig is gelegd, deze nauwelijks tot niet werkt. Daarnaast is het tegenwoordig zelfs mogelijk om de meeste houten vloeren in combinatie met vloerverwarming te leggen. Zo zijn koude voeten verleden tijd!

Natuurlijk kent een houten vloer ook nadelen. Zo vragen deze om relatief veel onderhoud en kan het hout krom trekken als deze te lang in contact is geweest met water. Zeker met huisdieren of jonge kinderen kan deze vloer dan ook minder geschikt zijn.

Voordelen van een houten vloer

Voordelen van een PVC vloer

Een PVC kent een paar grote voordelen. Het is dan ook niet zonder reden dat deze vloer steeds vaker gekozen wordt. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje.

  • De vloer maakt weinig contactgeluid, waardoor deze uitermate geschikt is voor appartementen en flats. Ook als je ongestoord van je rust wilt genieten terwijl de kinderen boven spelen is een PVC vloer een goede keuze.

Voordelen van een PVC vloer

  • Het grootste voordeel van een PVC vloer ten op zichte van een houten vloer is dat deze zo goed als vochtbestendig Hierdoor kan je zonder problemen een glas omstoten en blijft de vloer altijd in optimale conditie.
  • Een PVC vloer is extreem onderhoudsarm. Hierdoor hoef je weinig tijd aan de vloer te besteden, terwijl deze er wel altijd mooi uit blijft zien. Dat is natuurlijk heel interessant voor drukke gezinnen en mensen met een veeleisende carrière. Door die onderhoudsarme kwaliteiten geniet je bovendien ook nog eens van een zeer lange levensduur. Genoeg redenen dus om voor een PVC vloer te kiezen!

Ben je van plan om voor hout of PVC vloer te kiezen en twijfel je nog over je keuze? Vergeet dan niet dat beide vloeren uitermate geschikt zijn en allebei over evenveel voordelen beschikken. Jij bepaalt zelf welke voordelen het zwaarst wegen!

 

Geef een reactie