InterieurWonen

Op zoek naar een nieuwe eettafel? Kies voor steigerhout!

Op zoek naar een nieuwe eettafel? Kies voor steigerhout!

De eettafel is het hart van je woonkamer, nog meer dan je bank of salontafel. Het is de plek waar je in de avond gezellig samenkomt voor het eten, of waar je met een lekker ontbijtje de dag opstart. Het is daarom belangrijk dat jouw eettafel een mooie blikvanger is, waar je comfortabel aan kan zitten. Heb je wel eens aan steigerhout gedacht? Dat is niet alleen mooi voor in de tuin, maar staat ook schitterend binnenshuis. De robuuste en geleefde uitstraling van het hout vind je nergens anders. In dit blog zetten we een aantal mooie steigerhouten tafels voor je op een rij, om je wat inspiratie te geven. Lees dus snel verder!

Het mooie van steigerhout

Steigerhout is geen aparte houtsoort, maar wordt gemaakt van vurenhout dat jarenlang dienst heeft gedaan op bouwsteigers. Daar heeft het die mooie, verweerde grijze kleur gegeven waar het zo populair door is geworden. Het heeft geleefd, en dat zie je. Het is hierdoor ook een recycleproduct, en dat maakt het bijzonder duurzaam. Een steigerhouten tafel brengt die robuuste sfeer naar je woonkamer, en is daarmee een echte sfeermaker. Ze bestaan in allerlei soorten en maten, van rond tot vierkant en ovaal.

Steigerhout voor binnen en buiten

Ook buiten kun je steigerhout mooi toepassen. Een steigerhouten eettafel, loungebank of zelfs buitenbar staat prachtig in de tuin, en verrijkt je buitenleven! Met mooie bijpassende barkrukken van steigerhout kun je met vrienden en familie heerlijk naborrelen in eigen tuin. Het mooie van steigerhout, is dat een meubelmaker zoals VanLonden het voor je in allerlei vormen en afmetingen kan maken. Heb je dus een bijzonder idee voor je buitenbar of eettafel, dan kan dat!

Match je tafel met een salontafel

Heb je een eettafel van steigerhout in huis, dan is het een goed idee om ook andere meubel van deze houtsoort aan je interieur toe te voegen. Denk aan mooie steigerhouten kasten, of juist een salontafel voor bij de zithoek. Een echte robuuste look krijg je voor elkaar met een mooie pallettafel, of juist een palletbank. Dat zorgt ervoor dat je woonkamer een stijlvol, industrieel tintje krijgt.

Gezellig aan de ronde tafel

Voor elk formaat woonkamer bestaat er een mooie eettafel. Heb je een kleinere ruimte om te vullen? Overweeg dan een ronde tafel van steigerhout. Aan een ronde tafel eet je niet alleen gezelliger dan aan een vierkant model, maar het bespaart ook ruimte om zo’n tafel aan te schaffen. Waar bij een vierkant of rechthoekig model hoeken zitten, kunnen bij een ronde tafel juist mensen zitten. Heb je liever een hoekig model, of juist een ovale tafel? Ook die kun je natuurlijk van steigerhout laten maken!

 

Geef een reactie