TipsWonen

Op leeftijd een huis kopen? De voordelen

Op leeftijd een huis kopen De voordelen

Voordelen van het kopen van een huis op leeftijd

Overweeg je op leeftijd een huis te kopen en daar lekker met je relaxstoel te blijven wonen? Of twijfel je of kopen of huren verstandiger is? Wanneer je net een groot huis hebt verkocht, is dit een vraag die wellicht bij je op zal komen. Investeer je de overwaarde in een nieuwe woning of ga je toch liever huren en genieten van je spaargeld? Of je het beste een huis kunt kopen of huren, is iets waarbij verschillende factoren spelen. Zo is het de vraag hoe gezond je nu bent en tot hoeverre je je nog zelfstandig kunt redden. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het verkrijgen van de hypotheek. In dit artikel vertellen we je meer over de voor- en nadelen van het kopen van een huis op leeftijd en zetten we ook de nadelen van huren op een rij. Lees snel verder voor meer informatie.

Voordelen huis kopen op leeftijd

Wat een groot voordeel is aan het kopen van een huis op leeftijd, is dat het mogelijk is het huis klaar te maken voor de rest van je leven. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een sta op stoel van Meubelzorg, waardoor zitten en opstaan eenvoudiger wordt. Als je minder mobiel bent, ben je hier alvast op voorbereid. Een ander voordeel is de prijsstijging van de woning. Ook zal de aflossing van de maandelijkse hypotheek doorgaans lager dan de maandelijkse huur zijn. Een nadeel van het kopen van een huis op leeftijd is dat er ook gezorgd moet worden voor het onderhoud en er zorg moet worden gedragen voor de toekomstige verkoop van de woning. Het is van belang te kijken naar je persoonlijke situatie als je een huis koopt op latere leeftijd. Deze situatie is voor iedereen anders. Schakel bijvoorbeeld een accountant in die kan berekenen of kopen voordeliger voor je is en denk ook na welke voordelen het kopen van een huis voor jou oplevert. Door dit op een rijtje te zetten en te vergelijken met het huren van een huis, krijg je sneller inzichtelijk of je beter kunt kopen of huren.

Nadelen van huren

Huren kan voordelig zijn omdat je niet met het onderhoud van een koopwoning te maken krijgt. Let hierbij wel op dat huren ook nadelen kan hebben en het niet gemakkelijk is om aanpassingen in het huis aan te brengen. Zo kan er enkel een traplift worden geplaatst in overleg met de verhuurder. Ook omtrent andere aanpassingen dien je met de verhuurder overleggen. Let daarbij ook op dat je vermogen niet groeit als de woning meer waard wordt. Ook is het niet altijd eenvoudig een huurwoning te vinden die aan al je wensen voldoet.

Wij wensen je veel succes met het vinden van een passende koop- of huurwoning.

Geef een reactie