TipsWonen

Oma weet raad met zilvervisjes!

Zilvervisjes

Zilvervisjes, de meeste mensen hebben ze thuis wel eens gehad. Daar waar het warm en vochtig is, leven zilvervisjes het liefst. Zilvervisjes eten voedselresten die veel koolhydraten bevatten, zoals aardappelen, maar ook papier en textiel. Zilvervisjes wil je daarom natuurlijk zo snel mogelijk uit je huis hebben. Zilvervisjes bestrijden, maar hoe doe je dat? Oma weet wel raad met zilvervisjes gelukkig, hier vind je haar tips om zilvervisjes te bestrijden op een rij.

Zilvervisjes bestrijden met oma’s tips

Je weet je geen raad meer met de zilvervisjes in huis. Oma weet gelukkig wel hoe je zilvervisjes bestrijden kan. Probeer het zilvervisjes bestrijden eens met deze tips:

  • Stop een aardappel in een plastic zakje en maak zo je eigen zilvervisjesval, waar zilvervisjes op af komen, maar niet meer uit kunnen.
  • Leg her en der toiletblokjes neer waarvan je het cellofaan hebt open gesneden, waardoor een geur vrij komt waar zilvervisjes niet tegen kunnen.
  • Spuit een spray met lavendelgeur op plekken waar zilvervisjes zitten en als het goed is, zie je hier geen zilvervisjes meer terug.

De beste adviezen om zilvervisjes te bestrijden

Met onderstaande bestrijdingsmiddelen is het mogelijk om zilvervisjes te bestrijden.

  • Zilvervisjesspray: spray herhaaldelijk dit bestrijdingsmiddel in het leefgebied van de zilvervisjes. Na verloop van tijd heb je de zilvervisjes bestreden. Als je tenminste alle zilvervisjes hebt weten te bereiken.
  • Zilvervisjesval: zet op strategische plekken in huis de zilvervisjesval. De zilvervisjes worden aangetrokken door de lokstof in de val en door de lijmlaag lukt het ze niet om uit de val te komen. Mits je voldoende zilvervisjesvallen plaatst, is dit een manier om zilvervisjes te bestrijden.
  • Geurblokken tegen zilvervisjes: zilvervisjes bestrijden met geurblokjes van natuurlijke etherische oliën is ook een optie. Hierdoor raken zilvervisjes hun reukvermogen kwijt, waardoor ze geen voedsel en partner kunnen vinden om voort te planten. Ook hierbij moet je er zeker van zijn dat je alle zilvervisjes in huis te pakken krijgt om de zilvervisjes te bestrijden.

zilvervisjes bestrijden huis

Hoe voorkom ik zilvervisjes?

Zilvervisjes bestrijden? Zilvervisjes voorkomen überhaupt is veel beter. Als je onderstaande tips opvolgt, voorkom je dat je zilvervisje in huis krijgt en zilvervisjes bestrijden moet.

  • Houd de luchtvochtigheid en temperatuur in huis op peil. Zilvervisjes houden het slecht vol in een omgeving met een luchtvochtigheid beneden de 50% en een temperatuur onder de 18 graden Celcius.
  • Bewaar voedsel in afgesloten bakken. Door hun voedselbron weg te nemen, gaan zilvervisjes eerder op zoek naar een andere plek om te verblijven.
  • Dicht gaten en kieren. Hoewel zilvervisjes door de kleinste gaten nog je huis binnen komen, verklein je hiermee wel de kans op zilvervisjes.

Zilvervisjes bestrijden door professionals

Heb je oma’s tips en bovenstaande adviezen opgevolgd, maar heb je nog steeds
zilvervisjes in huis? Laat dan het zilvervisjes bestrijden over aan een professionele ongediertebestrijder. Zilvervisjes bestrijden vraagt om bepaalde kennis, kunde en middelen die professionals in huis hebben om snel en effectief zilvervisjes te bestrijden.

Geef een reactie