TipsWooninspiratie

Nieuwste vloertrends: Beton ciré en visgraat vloeren

Ben je graag op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste trends op het gebied van wonen? Maak je geen zorgen. Wij hebben in dit artikel de nieuwste vloertrends voor 2021 op een rijtje gezet, om ervoor te zorgen dat je huis helemaal voldoet aan de laatste interieurtrends.

Als het aankomt op de vloer, zijn er weinig soorten die geschikt zijn voor alle soorten woningen. Interieur is per slot van rekening subjectief en we hebben allemaal onze eigen unieke smaak. Wij hebben onze favoriete type vloeren voor de zomer voor je op een rijtje gezet. Doe inspiratie op zodat je dit jaar een nieuwe vloer volgens de laatste trends kunt leggen. 

Allereerst gaan we kijken naar een trend op het gebied van de gietvloer, genaamd Beton Ciré. Het is niet goedkoop maar wel ijzersterk en waterdicht, waardoor dit type vloeren decennialang mee kunnen gaan.

Vervolgens nemen we een kijkje naar de visgraatvloer. Visgraat vloeren hebben een natuurlijke uitstraling en de structuur voegt diepte toe aan het interieur. Deze klassieke soort vloer wordt al eeuwenlang in voornamelijk luxe woningen toegepast. 

Wat is Beton Ciré?

Béton Ciré is een Frans product dat ongeveer 15 jaar geleden werd uitgevonden. Vrij vertaald betekent het; cement met coating. Beton Ciré is een ijzersterke en waterdichte ondergrond die voornamelijk wordt toegepast in badkamers en andere sanitaire ruimtes. 

Meestal wordt Beton Ciré op de vloer toegepast, maar ook voor de wanden is het een uitstekend materiaal. Sommige mensen maken of verfraaien er zelfs meubels en andere voorwerpen mee. Beton Ciré is niet waterdicht maar door de ondergrond te behandelen met een impregneermiddel en een speciale waterdichte coating toe te passen, is het eenvoudig om deze moderne designvloer waterdicht te maken.

Nieuwste vloertrends Beton ciré en visgraat vloeren

Wat is een visgraat vloer?

Visgraat is een zigzag patroon dat bestaat uit rechthoekige planken van gelijke grootte. Het handige van een visgraat vloer is dat de planken precies zo zijn gezaagd dat het uiteinde van de ene plank eenvoudig aansluit op de zijkant van de andere. 

Een visgraat vloer lijkt veel op een Hongaarse punt vloer. Het belangrijkste verschil tussen de twee stijlen van vloeren is het volgende: Hongaarse punt vloeren hebben een zigzagpatroon met een punt aan de top van elke zigzag. Visgraat vloeren hebben nog steeds een zigzagpatroon, maar je zult zien dat het effect van een visgraat vloer meer diepte geeft.

De kosten per m2 berekenen

De kosten van Beton Ciré zijn gemiddeld enkele tientallen euro’s per vierkante meter, op basis van de verschillende websites die wij hebben bekeken. Voor het aanbrengen van Beton Ciré moet de ondergrond wel goed voorbereid zijn. Deze moet geheel egaal zijn en goed schoongemaakt worden zodat er geen vuil of stof te bekennen is en de nieuwe vloer goed kan hechten.

De kosten van visgraat vloeren zijn ongeveer hetzelfde. Net als bij een Beton Ciré vloer is het aanbrengen behoorlijk arbeidsintensief. Voor beide soorten geldt dat het raadzaam is om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen voor het leggen van de nieuwe vloer.

Geef een reactie