TipsWonen

Nieuwe woning gekocht? Laat de kosten niet te ver oplopen!

Nieuwe woning gekocht? Laat de kosten niet te ver oplopen

Ben je van plan om een nieuw huis te kopen of heb je dit pas geleden gaan? Dan volgt er natuurlijk een spannende tijd. Een tijd waarin je reikhalzend uitkijkt naar het moment dat je éindelijk de sleutels in ontvangst mag nemen. Dit is ook een tijd van veel regelwerk en budgetteren. De aankoop van een nieuwe woning kan immers flink in de papieren lopen. Bovendien moet er wellicht ook verbouwd worden of moet er een nieuw interieur gekocht worden Maar hoe zorg je ervoor dat de kosten niet te ver oplopen? Hoe houd je je financiën op orde als je gaat verhuizen naar Amsterdam, zodat je niet voor onverwachte financiële problemen komt te staan? Wij geven een aantal tips!

Vergelijk verschillende verhuisbedrijven

Bij een verhuizing is het altijd belangrijk om over het vervoer van jouw meubels en overige spullen na te denken. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar vaak is dit logistiek niet haalbaar. Je auto is te klein of het is financieel ontzettend prijzig om continu heen en weer te rijden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de tijd die dit in beslag neemt.

Daarom kan het inschakelen van een verhuisbedrijf de perfecte oplossing zijn. Natuurlijk betaal je hier ook geld voor, maar wanneer je goed vergelijkt zal je merken dat dit helemaal niet zo duur hoeft te zijn. De kosten verhuisbedrijf kunnen eenvoudig online gevonden worden. Hierdoor kan je de verschillende bedrijven eenvoudig met elkaar vergelijken. Staan de kosten niet op de website aangegeven? Vraag dan vrijblijvend om een offerte. Zo weet je zeker dat je van de beste deal profiteert.

Vergelijk verschillende verhuisbedrijven

Stel een duidelijk budget op

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Ga er daarom eens goed voor zitten en bekijk hoeveel spaargeld jullie hebben. Maak vervolgens een lijstje met dingen die gedaan moeten worden en met spullen die nog gekocht moeten worden. Stel per klus of object een specifiek budget op, zodat je precies weet waar je rekening mee moet houden.

Vraag tevens bij iedere aankoop de bonnen. Zo houd je de kosten overzichtelijk en weet je zeker dat er niet meer uit gaat dan dat er in komt.

Extra tip: houd rekening met onvoorziene kosten. Bij iedere verbouwing gebeurt wel iets onverwachts. Hierdoor kunnen er extra kosten ontstaan. Reserveer daarom ongeveer 8% van het totale budget voor onvoorziene kosten. Zo heb je indien nodig altijd een potje achter de hand.

Kies voor een kwalitatieve bouwvakker

Vaak wordt er tijdens een verbouwing bespaard op dingen waar je later spijt van krijgt. Zo ook op het inschakelen van een bouwbedrijf. Wij adviseren om altijd voor een kwalitatieve bouwakker te kiezen, eentje die gewaardeerd wordt in zijn branche. Wellicht ben je dan iets duurder uit, maar op de lange termijn zal dit je enkel meer geld en wooncomfort opleveren. Bespaar niet op bouwvakkers, maar bekijk waar er elders in je budget nog ruimte is om te besparen. Zo geniet je altijd van het beste resultaat.

Geef een reactie