InterieurTipsWooninspiratie

Nieuwe vloer nodig? Wat dacht je van een duurzame gietvloer

Ga je binnenkort verhuizen, verbouwen of een nieuwe woning betrekken? Een van de eerste aspecten die men aanpakt in een nieuwe woonruimte is de vloer. De ondergrond vormt de basis van een interieur en bepaalt voor een groot deel de stemming. Een goede vloer moet voldoen aan talloze eisen, maar moet er bovenal natuurlijk goed uitzien. Een vloer waar wij steeds meer over te weten komen, is de gietvloer. En naarmate we meer te weten komen over gietvloeren, zijn er ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om een vloer in hun woning te laten gieten.

Is de gietvloer daadwerkelijk duurzaam?

Er zijn twee manieren om te kijken naar duurzaamheid. Allereerst moet gekeken worden naar de materialen en de herkomst ervan. Daarnaast moet er gekeken worden naar de levensduur van een product of materiaal. Gaat het lang mee of moet het om de zoveel jaar vervangen worden?

Je kan ook kiezen voor een ecologische gietvloer, dat wil zeggen, eentje die gemaakt is van alleen maar natuurlijke materialen. Het voordeel is dat je geen verspilling hebt bij het gieten van een vloer. Al het materiaal dat beschikbaar is, wordt ook gebruikt om de vloer te maken. Materiaal dat over is kan eenvoudig weer ergens anders gebruikt worden.

Over de duurzaamheid van een gegoten vloer valt niet te twisten. Er is bijna geen ander type vloer die zo lang meegaat als een gietvloer. Vergelijk het maar eens met andere vloeren. Een houten vloer gaat ongeveer drie jaar mee. Een tegelvloer gaat ongeveer 10 jaar mee maar een gegoten vloer kan wel decennia lang meegaan. Omdat deze vloeren ijzersterk zijn en bij een eventuele beschadiging ook weer eenvoudig te repareren zijn, zonder dat de gehele vloer vervangen hoeft te worden.

Bron: https://www.gietvloerprijzen.nl/gietvloer duurzaam

Besparen op het onderhoud van je vloer

Zoals we hierboven ook al even kort genoemd hebben, hoef je niet veel extra moeite te doen om de vloeren schoon te houden. Hier zijn niet eens schoonmaakmiddelen voor nodig. Je kan de vloer af en toe even dweilen en natuurlijk regelmatig stofzuigen en je vloer blijft er als nieuw uitzien. Treedt er toch een beschadiging op of is er een kras op de vloer gekomen? Dan is dit lokaal te repareren. Er hoeft niets vervangen te worden.

Een geschikte ondergrond voor iedere woonruimte

Tot een aantal jaar terug werd gietvloer nog vooral gebruikt in industriële omgevingen. In een magazijn of een winkel bijvoorbeeld. Omdat de vloeren lang meegaan is dit voor commerciële ruimtes zeer interessant. Maar er zijn ook steeds meer particulieren die interesse tonen in het aanbrengen van een duurzame vloer in hun woning. Dit komt voornamelijk omdat het eenvoudig is om dezelfde vloer te gieten in alle woonruimtes. Daardoor krijg je een eenduidige uitstraling en kan je bovendien op de kosten besparen. De gietvloer is geschikt voor vrijwel iedere ruimte. Ook voor de badkamer bijvoorbeeld. Omdat de vloer geheel naadloos wordt aangebracht wordt er geen vocht door gelaten.gietvloer ondergrond

Bron: https://www.gietvloerbetonlook.nl/

Ook overstappen op een gietvloer? Vergelijk de verschillende aanbieders en prijzen

Zie je het wel zitten om een onderhoudsarme vloer in huis te hebben? Laat je dan inlichten door een specialist op het gebied van de gietvloer. Check de links in dit artikel, vergelijk verschillende aanbieders en kijk niet alleen naar de prijs maar ook naar de kwaliteit van de materialen die je gebruikt.

Geef een reactie