BadkamerTipsWonen

Nieuwe douchebak kopen? Hier moet je op letten!

Nieuwe douchebak kopen? Hier moet je op letten

Ben je op zoek naar een nieuwe douchebak? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat dit moeilijker is dan verwacht. Het aanbod van douchebakken is vandaag de dag ontzettend groot. Natuurlijk is dit ook wel enorm fijn want doordat er veel keuzes zijn, kan je deze ook geheel afstemmen aan het uiterlijk en de uitstraling van jouw badkamer. Echter, het heeft ook een keerzijde: want hoe vind je je weg in het oerwoud van al die verschillende douchebakken? Waar let je op?

De douchebak behoort tot een van de belangrijkste onderdelen van de douche en tevens ook de rest van de badkamer. Zonder douchebak zal het water niet op de juiste manier worden opgevangen, zodat de rest van de ruimte hier flink last van kan hebben. Het is daarom noodzakelijk dat er voor een kwalitatieve en geschikte douchebak gekozen wordt. Hoewel een douchebak vooral erg functioneel is, wil je natuurlijk ook dat de douche er mooi uit blijft zien. Gelukkig kunnen degelijkheid en uitstraling heel goed samen gaan. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten om deze gouden combinatie in de badkamer te brengen. De juiste douchebak kopen doe je zo!

Bepaal de afmetingen van de bak

 

Het is natuurlijk wel belangrijk dat de douchebak ook daadwerkelijk voor jouw douche geschikt is. Let daarom goed op het formaat van de bak. Hoe groot is je douche? Wat heb je nodig om al het water op te vangen?

De meest populaire douchebakmaten in ons land zijn 80×80 en 90×90. Dit zijn gemiddelde formaten. Wat opvalt is dat ze ook niet zo enorm groot zijn. Logisch ook, want de meeste badkamers in onze huidige woningen zijn niet al te groot. Door de overbevolking in ons land zien we dat woningen en daarmee ook badkamers steeds kleiner worden. De bovenstaande populaire maten passen dan ook prima bij een kleine douche en kleine badkamer. Heb je toch nog wat ruimte over aan de zijkanten? Dan kun je er ook voor kiezen om een iets groter model, denk bijvoorbeeld aan de 100×100, te nemen. Houd er wel rekening mee dat hier voldoende ruimte voor aanwezig moet zijn.

Bepaal de afmetingen van de bak

Let tijdens het uitkiezen van de juiste afmetingen niet alleen op de lengte en de breedte, maar ook op de hoogte. Dit is namelijk juist het element wat de uitstraling van de douchebak bepaalt. In de huidige moderne badkamers zijn met name de slanke modellen zeer populair. Deze geven iedere douche een moderne en tijdloze uitstraling. Ze vallen minder op en werken toch nog het water op praktische wijze weg.

Douchebak kopen: voor welk materiaal kies je?

Naast het formaat heb je ook nog keuze uit talloze verschillende materialen. Kies je voor acryl of misschien zelfs wel composiet? De keus is geheel aan jou!

Acryl is verreweg het meest gekozen materiaal wanneer het gaat om de aanschaf van douchebakken. Dit materiaal staat bekend om zijn ijzersterke karakter en is tegelijkertijd zo licht als een veertje. Met zijn afkomst uit de familie van kunststof wordt hij ook nog eens geroemd over zijn veerkracht en isolerende vermogen. Kortom, een perfect materiaal voor iedere douchebak. Het enige nadeel van acryl is dat deze niet kras- en slijtvast is. Hierdoor kan de bak na verloop van tijd beschadigd raken of wellicht wat doffer ogen.

Wanneer je dit wil voorkomen is een douchebak van composiet of staal een betere keus. Deze materialen beschikken niet alleen over een prachtige moderne uitstraling, maar zijn ook nog eens ontzettend sterk. Hierdoor blijven ze zelfs na jaren van degelijk gebruik in topconditie!

Geef een reactie