BadkamerTipsWooninspiratie

Nieuwe badkamer: waar moet je op letten?

Nieuwe badkamer_ waar moet je op letten_

Een nieuwe badkamer is uiteraard een flinke uitgave. Hier hoop je dan ook jarenlang profijt van te hebben. Daarom is het zo belangrijk dat de badkamerverbouwing op de juiste manier wordt uitgevoerd. Het is niet enkel een kwestie van nieuwe kranen installeren of een nieuwe douchekop plaatsen.

Als je de badkamer écht grondig wilt aanpakken, kan dit heel veel betekenen voor het wooncomfort. De badkamer is immers de ruimte waarin je heerlijk kunt vertoeven na een lange werk- of schooldag en waar alle gezinsleden even hun momentje van rust kunnen vinden. Mits de functionaliteit natuurlijk on point is. Het praktische nut van deze kamer moet in één lijn zijn met de decoratieve functie. Hoe je dat doet en waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe badkamer? Dat lees je in dit artikel!

Zo belangrijk is waardevermeerdering voor jouw woning

Omdat een nieuwe badkamer geen kleine uitgave is, hoop je natuurlijk wel dat je hier ooit wat van terug gaat zien. Natuurlijk kan je stellen dat het verhoogde wooncomfort en het plezier voor het hele gezin al genoeg is, maar ook op financieel gebied wil je natuurlijk van voordelen kunnen genieten. Gelukkig kan, mits je de juiste badkamer kiest, een nieuwe badkamer voor een waardevermeerdering van het huis zorgen. Vaak zijn zowel de keuken als de badkamer de belangrijkste punten waar potentiële kopers naar kijken. Als deze niet naar wens zijn, weten ze zeker dat ze een dure verbouwing staat te wachten. Als deze ruimtes al eerder flink zijn aangepakt is dit niet nodig en willen ze graag wat meer geld betalen. Zo haal je toch een gedeelte van je investering er uit.

Bedenk wel dat niet iedere badkamer even geschikt is om de waarde van jouw woning te verhogen. Wanneer je weet dat je over enkele jaren wilt verhuizen, is het verstandig om voor een neutrale badkamer te kiezen. Kies daarnaast voor luxe elementen en kwalitatieve vloertegels. Deze vallen vrijwel altijd in de smaak bij potentiële kopers en kunnen ook nog jouw woongenot enorm verhogen!

badkamer verhoogt waarde woning

Luxe van vloerverwarming

In nieuwbouwwoningen wordt tegenwoordig al standaard vloerverwarming in de slaapkamer aangeraden. Dat is dan ook niet zo vreemd, want het is heerlijk om van een warme vloer te genieten als je nat onder de douche vandaan komt of een nachtelijk bezoekje aan het toilet brengt. Wil jij van deze luxe genieten? Vraag dan tijdig naar de mogelijkheden van vloerverwarming in combinatie met jouw vloerkeuze, zo weet je zeker wat mogelijk is en welke type vloerverwarming het beste bij jou past.

Stel een budget vast

Voordat je in de badkamer aan de slag kunt gaan is het eerst verstandig om een budget vast te stellen. Soms gaan mensen geheel blanco een verbouwing in en komen ze er uiteindelijk achter dat hun spaarreserves wel heel snel gaan. Uiteindelijk zitten ze met een half afgewerkte badkamer en moeten ze nog een extra maand wachten voordat ze de ruimte af kunnen maken. Laat dit jou vooral niet gebeuren! Wanneer je vooraf een begroting maakt en alle uitgaven goed in de gaten houdt, blijf je zeker binnen het door jou gestelde budget. Dat scheelt een hoop stress!

Geef een reactie