Wonen

Nieuw bed kopen: waar let je op? 

Nieuw bed kopen: waar let je op?

Toe aan een nieuw bed? Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen of omdat je huidige bed simpelweg niet meer aan de wensen voldoet? Dan gaat er een geheel nieuwe wereld voor je open. Door de jaren heen is het aanbod van bedden namelijk flink toegenomen. Er zijn talloze verschillende mogelijkheden. Bovendien is het kopen van een nieuw bed niet iets wat je dagelijks doet. Het is dan ook niet zo vreemd als je geen idee hebt waar je moet beginnen. Want waar hou je rekening mee? Waar let je op? Hoe weet je zeker dat je het perfecte bed hebt gevonden? In dit artikel zetten we een aantal handige tips en aandachtspunten op een rij. 

Boxspring of ‘gewoon’ bed? 

De boxspring is ongekend populair. 7 van de 10 keer wordt voor de boxspring gekozen als er een nieuw bed wordt gekocht. Niet zonder reden, want dit bed biedt ongelooflijk veel voordelen. Bovendien geeft het de slaapkamer direct een bijzonder luxe uitstraling en zijn ze ook nog eens geheel naar wens samen te stellen. Maar is een boxspring voor jou wel de beste keuze? Of gaat je voorkeur toch uit naar een ‘gewoon’ bed? 

Om deze keuze te vereenvoudigen, is het eerst belangrijk om te begrijpen wat het verschil is. Want wat is een boxspring nu eigenlijk? Een boxspring betekent letterlijk een ‘bak met veren’. Het is een unieke combinatie van materialen wat voor een veel hoger ligcomfort zorgt. Bovendien is een boxspring vaak een alles-in-één optie. Je kiest direct voor de gehele bedcombinatie, waar je dit bij enkel het kopen van een nieuw bed vaak nog alles los bij moet kopen. 

Vaak zijn mensen bang dat een boxspring qua grootte niet in de slaapkamer past. Ze zien er nou eenmaal vaak groots en luxueus uit. Besef echter goed dat ze in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Een boxspring 180×200 ziet er misschien wat imposanter uit dan een gewoon ledikant, maar is qua grootte gewoon heel stand. Een boxspring past dus in vrijwel elke slaapkamer. 

Oriënteer alvast via het internet 

Het aanbod is tegenwoordig zo groot, dat je in de winkels al snel overweldigd raakt. Daarom is het belangrijk om je van tevoren alvast een beetje te oriënteren via het internet. Hier kun je eenvoudig wat filters aan je zoekopdracht toevoegen, zodat je alleen het aanbod ziet dat ook echt binnen jouw budget en bij andere specifieke voorkeuren past. Dat scheelt een hoop tijd en geeft je alvast een goed idee van de mogelijkheden. Je kunt tegenwoordig uiteraard ook gewoon online bestellen en zelfs om digitaal advies vragen. Wel zo handig! 

Vergelijken 


Weet je al zeker welk bed bij jou past? Dan kan het geen kwaad om nog even pas op de plaats te nemen en eerst goed het aanbod over de gehele linie te bekijken. Als je weet wat je wilt, weet je ook dat de meeste soorten bedden op verschillende plekken worden verkocht. Door goed te vergelijken, kun je eenvoudig geld besparen en maak je dankbaar gebruik van de beste acties, prijzen en algemene voorwaarden. 

Geef een reactie