InterieurTipsWonen

Muggen verjagen: 5 handige tips

Muggen verjagen

Hoe warmer het buiten wordt, hoe meer last je hebt van vervelende muggen. Elke keer dat je je raam openzet komen er weer een paar naar binnen en als je ’s avonds in de tuin zit is het helemaal feest. Hoe kun je deze vervelende beestjes nu het beste verjagen, om muggenbulten en slapeloze nachten te voorkomen? In deze blog lees je vijf tips.

1. Bestrijd muggen met muggenstekkers

Er zijn een hoop producten op de markt waarmee je eenvoudig ongedierte kunt bestrijden. Muggenstekkers zorgen er bijvoorbeeld voor dat je zonder al te veel moeite muggen kunt bestrijden. Deze stekkers bevatten namelijk een sterke reukloze stof waarmee deze beestjes afgeschrikt of zelfs gedood worden. Dit is de meest effectieve en handige manier: even in het stopcontact steken en je hebt er geen omkijken meer naar.

2. Pas op met stilstaand water

Als je een vijver in de tuin hebt, heb je waarschijnlijk meer last van muggen. Stilstaand water is namelijk bij uitstek dé plek waar deze beestjes hun eitjes neerleggen. Om te voorkomen dat dit een broedplaats wordt van muggen kun je bijvoorbeeld een fontein installeren, waardoor het water meer in beweging komt. Let ook altijd op met ander stilstaand water, bijvoorbeeld in regentonnen of emmers, en zorg dat je het water hieruit regelmatig verwijdert.

3. Plaats een hor

Muggen bestrijden is niet meer nodig als de beestjes nooit je huis binnenkomen. Om te zorgen dat je je huis wel gewoon kunt blijven ventileren op zomerse dagen is het plaatsen van een hor een goede keuze. Een klamboe boven je bed hangen is ook een optie om er in ieder geval voor te zorgen dat je gewoon rustig kunt slapen.

klamboe bed

4. Gebruik planten en kruiden

Sommige planten en kruiden verspreiden een geur waar muggen niet tegen kunnen. Lavendel is zo’n plant. Plaats dus bijvoorbeeld lavendelstruiken in de tuin, leg gedroogde lavendel in huis of smeer lavendelolie op je huid. Ook met bijvoorbeeld knoflook en een citronella kaars kun je muggen verjagen. Hiermee kun je ongedierte bestrijden op de meest natuurlijke manier.

5. Zet een ventilator aan

De luchtstroom die ontstaat door een ventilator of airco zorgt ervoor dat muggen wegwaaien. Hierdoor is dit ook een goede manier om de beestjes te verjagen en ’s avonds lekker te slapen. Bovendien zorgt het ook nog eens voor de nodige verkoeling op een warme dag.

Muggen verjagen kun je dus op verschillende manieren doen. In deze blog heb je vijf manieren gelezen om overlast van muggen te voorkomen, zodat je hier deze zomer minder last van hebt.

Geef een reactie