InterieurWonen

Moeten meubels uit de ruimte verwijderd worden bij spackspuiten?

Moeten meubels uit de ruimte verwijderd worden bij spackspuiten

Je kunt een wand of plafond in je huis op meerdere manieren afwerken. Dit kun je natuurlijk het beste laten doen door een professionele stukadoor. Deze vakman kan uiteraard meer dan alleen het uitvoeren van de klus, hij of zij kan je ook advies geven over welk type afwerking jij het beste kunt gebruiken. Zo kun je zelf mogelijk in je hoofd hebben om te kiezen voor sausklaar stucen, maar geeft de stukadoor als advies dat spackspuiten een betere methode is voor in jouw situatie. Hopelijk neem je zijn of haar advies over, want het wordt niet voor niets gegeven. Bovendien zal spackspuiten qua muur en plafond stucen kosten relatief laag uitvallen. Je portemonnee zal het dus ook een goede keuze vinden om te kiezen voor spackspuitwerk. Het is hierbij niet altijd noodzakelijk om het meubilair uit de kamer te halen zodat de stukadoor bezig kan met het spackspuiten. Mogelijk is het wel nodig, dit hangt van een aantal factoren af.  

Waarom moeten meubels verwijderd worden uit de kamer?

Als de stukadoor aangeeft dat het meubilair, of tenminste een paar meubels, wel verwijderd moeten worden uit de ruimte waarin hij of zij aan het werk moet dan kan dit een paar redenen hebben. Zo zou het zo kunnen zijn dat de gespecialiseerde vakman meer werkruimte nodig heeft. Er is namelijk een minimale werkruimte nodig tijdens het spackspuiten. Hoe groot dit precies wordt hieronder uitgelegd. Daarnaast heeft de stukadoor uiteraard ook goede bereikbaarheid nodig van alle plekken, zo zal nauwkeurig spackspuitwerk mogelijk worden. Een ander voordeel van het verwijderen van de meubels uit de kamer heeft te maken met de nevel en spray van het spuiten. Je wilt dit natuurlijk liever niet op het meubilair krijgen. Het is dan dus beter om ze even ergens anders neer te zetten.

Wat is de minimale werkruimte die de stukadoor nodig heeft?

Zoals net al vermeld is, zal de stukadoor beslist een minimale werkruimte nodig hebben. Dit zal ervoor zorgen dat hij of zij het werk goed uit kan voeren. Overigens heeft niet alleen de spackspuiter deze ruimte nodig, maar ook de spackspuitmachine zal een bepaalde ruimte nodig hebben. Als dit niet het geval is dan kan de bediener van het apparaat helaas niet alle plekjes die bespoten moeten worden bereiken. Hoeveel werkruimte bij jou in huis nodig is hangt met name van de grootte van de klus af. Een stukadoor kan hier meer informatie over geven.

Hoe kun je nevel of spray voorkomen?

Mogelijk hoeven niet alle meubels uit de kamer gehaald te worden. Alsnog kan dit wel aan te raden zijn vanwege de nevel en spray van het spackspuiten. Dit kan natuurlijk het meubilair verpesten, wat je liever niet wilt. Het verwijderen van de meubels is uiteraard ook veel werk. Het kan daarom beter zijn om ze af te plakken. Zo zal het vuil op de plastic komen in plaats van je meubels. Dit is hoe dan ook een zeer verstandig idee om te doen.

Geef een reactie