TipsWoon

Met deze tips maak jij je goede voornemers dit jaar waar

Met deze tips maak jij je goede voornemers dit jaar waar

De jaarwisseling is in zicht! Dat betekent dat we terugblikken op 2019 en vooruit kijken naar 2020. Wat heb je allemaal bereikt en wat zijn je doelen voor het nieuwe jaar? Misschien ben je wel bezig met goede voornemens en wordt dit het jaar dat je het écht anders aan gaat pakken. “Je leven ordenen” komt regelmatig voor in de lijstjes, zo blijkt uit onderzoek[1]. Maar hoe krijg je je huis, werk en privéleven op orde?

Less is more


“Druk, druk, druk” is vaak het antwoord dat we geven als iemand vraagt hoe het met ons gaat. We rennen van hot naar her en gaan van de ene afspraak direct door naar de volgende. We werken, sporten en hebben ook nog eens een actief sociaal leven. Feit blijft: er zitten maar 24 uur in één dag, waarvan we gemiddeld zo’n 7 à 8 uur slapen. Kortom, we doen ontzettend veel in hele korte tijd. Het is verstandig om voldoende rust te pakken, plan dus niet al je dagen helemaal vol.

Maak je hoofd leeg

Stress wordt onder andere veroorzaakt doordat het in je hoofd onrustig is. Zorg dus voor structuur, een opgeruimde leefomgeving en maak afspraken met jezelf. Noteer afspraken in een agenda 2020 en zorg ervoor dat je geen dubbele meetings hebt. Naast een agenda kun je ook ervoor kiezen om een kalender 2020 op te hangen in huis of kantoor. Zo kun je in één oogopslag zien wat er deze week staat te gebeuren. Doordat je het opschrijft, hoef je er niet meer aan te denken, wat het stressgevoel vermindert.

agenda 2020

Opgeruimd staat netjes

Verder is het belangrijk dat je huis netjes en opgeruimd is. Dat is toch een stuk prettiger thuiskomen, na een lange werkdag. Rondslingerende spullen, formulieren en brieven zijn zo opgeborgen met de juiste spullen. Investeer in producten die je helpen met een georganiseerder leven. Denk aan ordners, opbergmappen, ladeblokken en indexen. Ook ideaal om te gebruiken wanneer je een kantoor aan huis hebt.

Maak je goede voornemens waar

Met realistische doelen, een beetje discipline en de juiste tools wordt het heel eenvoudig om die goede voornemens dit jaar waar te maken. Wij zetten nog een keer alle tips op een rijtje:

  • Neem niet teveel hooi op je vork, maar neem voldoende rust.
  • Maak je hoofd leeg, zet afspraken in een agenda of schrijf ze op een kalender.
  • Rust in huis geeft een gestructureerd gevoel. Je merkt dat je leven al en stuk geordend is!

Kom maar door met 2020, jij bent er helemaal klaar voor!

[1] Bron: Dokterdokter.nl https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/algemeen/goede-voornemens-top-10/item29598

Geef een reactie