TipsWonenWooninspiratie

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer

Neem nou de gietvloer betonlook. De vloer is enorm populair aan het worden en dat zowel in woningen als in bedrijfspanden. Neem nou de vloer van beton cire. Wist je dat je met een vloer van beton cire een altijd unieke vloer koopt? Wat de vloeren gemeen hebben is dat beide vloeren nadrukkelijk in aanzien stijgen. Het zijn zeer gewilde vloeren en dat heeft alles te maken met de combinatie van uitstraling en functionaliteit.

Combineert uitstraling met gebruiksgemak

Iedereen zoekt er naar, naar een vloer die er én prachtig uitziet én die gemakkelijk in gebruik is. Met de gietvloer heb je zo’n vloer gevonden. Zeker als je kiest voor de betonlook variant kies je voor een vloer met een industriële en stoere uitstraling. Daarbij heeft het de voordelen van de gietvloer. Een groot voordeel is wel dat het een naadloze vloer is. Vuil kan zich dus nooit ophopen en aan een dweil en een stofzuiger heb je voldoende om de vloer steeds perfect schoon te houden. De vloer is vloeistofdicht en in heel erg veel verschillende kleuren beschikbaar. In de meeste gevallen bestaat de gietvloer uit een opbouw van polyurethaan en epoxy hars.

Vloer moet tussen de vijftien en twintig jaar meekunnen

De gietvloer moet gemiddeld genomen tussen de vijftien en de twintig jaar mee kunnen, uiteraard afhankelijk van de belasting. In de bedrijfsmatige toepassing zal de vloer wat zwaarder belast worden en dus iets korter meegaan. Ben je toe aan een nieuwe gietvloer, dan kun je die doorgaans bovenop de liggende vloer aanbrengen. Waarmee we nog maar eens een voordeel van deze vloer benoemd hebben.

Ook een beton cire vloer maak je gemakkelijk schoon

Ook een vloer van beton cire heeft voordelen. En ook deze vloer mag er zijn. Sterker nog, je hebt met een beton cire altijd een unieke vloer. Dat komt vanwege de wijze waarop de vloer aangebracht wordt. Dit gebeurt met vegende bewegingen en die bewegingen maken het meteen een unieke vloer. Beton cire vertoont een sterke gelijkenis met beton, is krasbestendig, wordt meer en meer gebruikt in vochtige ruimtes en is bovendien slijtvast. Omdat ook deze vloer naadloos is, maak je ook een beton cire vloer gemakkelijk schoon.

De verschillen tussen de gietvloer en beton cire

We hebben het nog niet over de verschillen gehad tussen een gietvloer en een beton cire vloer. Want die zijn er ook wel degelijk. Gemakshalve wordt beton cire ook wel een gietvloer genoemd. In feite is dat onjuist. Beton cire is een mortel en dient handmatig uitgevlakt te worden. Bij een gietvloer is dat nadrukkelijk niet het geval. Ook zijn beide vloeren dus opgebouwd uit heel andere bestanddelen. Er zijn dus overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen tussen de gietvloer en dier van beton cire.

Logische opmars

Dat beide vloeren sterk in opmars zijn, moge echter duidelijk zijn. En wie kijkt naar de grote voordelen die deze vloeren te bieden hebben kan niet anders dan concluderen dat die opmars eigenlijk heel erg logisch is.

Geef een reactie