Tuin tipsVerbouwen

Meest gebruikte materiaal voor tuinmeubels

Meest gebruikte materiaal voor tuinmeubels

Tuinmeubels zijn er in verschillende maten, en worden van uiteenlopende materialen vervaardigd. Ieder van deze materialen hebben kenmerken en maakt zich op zijn eigen manier geschikt voor tuinmeubelen. In dit artikel zullen de meest gebruikte materialen op een rijtje gezet met de kenmerken van het materiaal. Zo weet jij dadelijk welk materiaal voor jou het meest geschikt is.

1 Aluminium

Aluminium wordt het meest gebruikt voor tuinmeubelen. Dit materiaal is erg veelzijdig en maakt het dit zeer geschikt voor tuinmeubels. Het is een licht maar sterk materiaal. Ook het onderhoud is laagdrempelig. Met een vochtig doekje en een milde zeep maak je de tuinmeubelen gemakkelijk schoon. Ook is het corrosiebestendig. Vooral voor meubels die het hele jaar door buiten staan is dit een goede eigenschap.

2 Teak

Teakhouten meubels zijn razend populair. Door de warme uitstraling en de sterkte van het materiaal maakt het erg veelzijdig. Teakhouten meubels zijn laag in onderhoud. Dit komt omdat teakhout een vettige samenstelling heeft wat goed bestand is tegen de vele weersomstandigheden waar we in Nederland mee te maken hebben. Het vet zorgt in de winter voor een waterafstotend effect. In de zomer zorgt het ervoor dat het hout niet gaat scheuren of splijten.

3 Wicker

Wicker is afgeleid van de Zweedse woorden Vikka, wat buigen betekent. En vikken, wat terugslaat op de wilg. Wicker is een uit kunststof vervaardigde vezel die wordt gebruikt voor meubels. De vezel heeft veel gelijkenissen met rotan, al is rotan een stuk vatbaarder voor de weersomstandigheden. Wicker tuinmeubelen hebben een geweven kwaliteit. Vaak in combinatie met een aluminium skelet maakt het meubelstuk erg sterk en duurzaam. Zo weet je  dat je nog lang kan genieten van je tuinset.

4 Rope 

Rope klinkt wellicht onbekend in de oren. Maar toch is het overal. Rope vertaald naar Nederlands is touw. De tuinmeubels die gemaakt zijn met het materiaal Rope hebben net als wicker vaak een aluminium skelet. Voordelen van rope is de weersbestendigheid van het materiaal. Het verkleurd bijna niet en is met een borstel makkelijk te onderhouden.

Aan materialen is er zeker geen gebrek. Ben je nu benieuwd wat het aanbod van deze materialen is? Kijk gerust online rond. De luxe tuinmeubelen van Dutchgarden zijn vaak vervaardigd met deze materialen.

Geef een reactie