TipsWoon

4 manieren om meer sfeer te creëren in huis

Welke plek vind jij de fijnste plek in huis? De meeste mensen denken dan gelijk aan de woonkamer. Niet heel raar gezien we de meeste tijd hier doorbrengen. Het is de plek waar we in het weekend en na ons werk tot rust komen. Sfeer is daar een belangrijk onderdeel van, hoe meer sfeer in huis hoe meer je geniet en je je thuis voelt. Ben je soms niet helemaal tevreden met de sfeer in jouw huis? Met een paar simpele trucjes kun je meer sfeer toevoegen in je huis.

Geef de muren een kleurtje

Zijn alle muren in huis spierwit? Dan is de kans groot dat je huis wat koel of zelfs kil aanvoelt. Je kunt hier verandering in brengen door een muur of zelfs door meerdere muren een kleurtje te geven. Het kleurgebruik van een thema is bepalend voor de sfeer. Een samenhangend geheel door het gebruik van twee á drie vaste kleuren zorgt voor veel meer sfeer dan wanneer je nog meer kleuren gebruikt, want daarmee creëer je alleen meer verschillende plekjes in je interieur. Houd je niet van felle kleuren? Maak je dan geen zorgen, want je hoeft geen felle kleuren te gebruiken om je interieur wat meer sfeer te geven. Zelfs met subtiele kleuren als pastelblauw, mintgroen, grijs en crème geef je jouw interieur direct meer sfeer.Accessoires-woonkamer-sfeer

Raamdecoratie op maat

Wat velen niet weten, is dat raamdecoratie een grote invloed heeft op de sfeer in huis. Heb je vrij eenvoudige raamdecoratie, dan voelt je interieur sneller koel en zelfs wat kil aan. Door mooie en extra sfeervolle raamdecoratie te kopen, geef je jouw huis meer sfeer. De houten horizontale jaloezieën op de foto geven de kamer een prachtige warme sfeer. Met de juiste houten jaloezieën kun jij dat ook bereiken in je huis! Jaloezieën hebben een natuurlijke, subtiele en zeer sfeervolle uitstraling. Bijkomend voordeel: houten jaloezieën isoleren ontzettend goed.

Zet een paar kaarsjes aan

Kaarsjes doen wonderen voor de sfeer in huis. Zeker in de avond is het hartstikke gezellig om een paar kaarsjes aan te steken. En wil je dat jouw kaarsjes lekker opvallen, zodat je huis direct meer sfeer krijgt als je de kaarsen aansteekt? Zet dan enkele kaarsen bij elkaar. Zo creëer je een sfeervol lichtpunt in je stijlvolle interieur.

Kleed je woonkamer aan

Je interieur is pas echt af wanneer je de woonkamer hebt aangekleed met accessoires zoals kussens, een paar leuke lampjes en onderzetters. Het maakt de ruimte net wat levendiger en dat zorgt voor veel meer sfeer! Ga niet gelijk elk hoekje volstoppen met allerlei decoratie. Less is hierbij more! Met een paar accessoires in de woonkamer creëer je al voldoende sfeer in huis.

Geef een reactie