TipsWonen

Makkelijk eten tijdens een verbouwing: 3 praktische tips!

makkelijk eten verbouwing

Een verbouwing brengt altijd een hoop regelwerk met zich mee. Naast de praktische zaken zoals de werkzaamheden die gedaan moeten worden, zijn er ook een aantal zaken die thuis geregeld moeten worden. Dingen waar je wellicht niet eerder bij stil hebt gestaan. Wat zet je bijvoorbeeld op tafel gedurende de verbouwing?

Makkelijk eten is essentieel tijdens iedere verbouwing. Je hebt niet alleen weinig tijd om uren achter het fornuis te staan, soms is dit door praktische zaken ook nog eens onmogelijk. Bijvoorbeeld tijdens een keukenverbouwing. Daarom is het belangrijk om alvast over het eten na te denken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Een makkelijke maaltijd 1 persoon nodig? Wij geven 3 praktische tips & suggesties!

1.    Hoe lang duurt de verbouwing?

Hoeveel tijd zal de verbouwing ongeveer in beslag nemen? Dit is natuurlijk heel belangrijk om te weten als je een aantal voedzame maaltijd voor die periode wilt regelen. Uiteraard zal het enkel om een schatting gaan, aangezien er bij iedere verbouwing onverwachte dingen kunnen gebeuren.

Als de verbouwing weinig tijd in beslag zal nemen, kan je er voor kiezen om tijdelijk wat eten af te halen of te bestelling. Dit is verreweg de makkelijkste optie. Wat eten we vanavond bij Butlon? Dat is dan de enige vraag die je jezelf moet stellen. Wel zo gemakkelijk en prettig als je al genoeg andere dingen aan je hoofd hebt.

Zal de verbouwing meerdere weken duren? Dan is het natuurlijk geen optie om iedere avond eten te bestellen. In dat geval moet je met een duidelijk plan B komen. Incidenteel wat bestellen is natuurlijk nooit verkeerd.

2.    Vooruit koken

In de weken voordat de verbouwing begint kan je jezelf alvast goed voorbereiden door alvast een aantal maaltijden te preppen. Kook een aantal dagen dubbele porties of neem de tijd om extra maaltijden te produceren. Pasta’s, curry gerechten, stampotten en groenteschotels kunnen prima ingevroren worden. Vervolgens hoef je deze tijdens de verbouwing enkel te ontdooien en op te warmen.

Heb je gedurende de verbouwing geen vriezer tot je beschikking? Vraag dan aan de buren of een familielid of vriend die dichtbij woont of je de maaltijden tijdelijk daar in huis kunt laten. Zo beschik je altijd over een voedzame maaltijd. Wanneer je slechts enkele dagen zonder fornuis zit, behoort online eten bestellen ook tot de mogelijkheden. Zo bespaar je jezelf een hoop extra stress.

3.    Maak gebruik van een teppanyaki plaat

Een teppanyaki plaat? Die gebruik je toch enkel om te gourmetten? Welnee! Deze handige plaat kan voor heel veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Beschouw het als een handig kookmiddel. Met behulp van de plaat bak je eenvoudig en snel groenten, aardappels en vlees. Ook is het mogelijk om eieren of pannenkoeken te bakken. Ideaal als je tijdelijk geen fornuis tot je beschikking hebt!

Levert koken of maaltijden preppen onnodig veel stress op? Probeer jezelf dan wat rust te gunnen en bestel gerust een keer een extra maaltijd. Eten bestellen Amsterdam noord is soms net wat je nodig hebt om met een uitgeruster gevoel de verbouwing in te stappen.

Geef een reactie