Interieur

Maak jouw interieur af met een zwevende wandplank

Maak jouw interieur af met een zwevende wandplank

Een zwevende wandplank is een functioneel en trendy accessoire voor in huis. De wandplank kan je naar jouw smaak decoreren met bijvoorbeeld fotolijstjes of planten. Maar je kan het ook gebruiken als opslag voor boeken of mappen. De wandplank geeft gelijk een warme en gezellige uitstraling op elke gewenste plek. Ze zijn er in verschillende materialen en maten, dus er is altijd een soort die bij jouw interieur past! Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Lees dan snel verder!

Decoratie

Met wandplanken creëer je snel ruimte in je kamer. Of je nu weinig ruimte hebt en de opbergruimte goed kunt gebruiken of dat je graag je spullen leuk wilt uitstallen. Een wandplank is functioneel en decoratief tegelijk. Er zijn veel verschillende opties om de wandplank mooi aan te kleden. Je kan er leuke fotolijstjes met je mooiste foto’s opzetten. Ook kan je kiezen voor mooie kaarsen, kandelaars of beeldjes. Heb je een grote kale muur en wil je deze muur opvullen? Zet dan een groot schilderij op de wandplank die past bij jouw interieur.

Soorten afwerkingen

Wandplanken zijn er in verschillende soorten afwerkingen: recht, boomstam en facet. Elke afwerking geeft een andere look en feel. De rechte afwerking heeft zijden die recht afgesneden zijn. Bij de boomstam is de onderkant van de plank breder dan de bovenkant. Hiervoor worden houten planken gebruikt die de natuurlijke vormen van de boom hebben, hierbij wordt de bast behouden. Door de bast is de boomstam wandplank oneven aan de rand. De houten wandplank met facet is schuin afgesneden aan de zijkanten. Op deze manier lijkt het hout dikker.

Een lak of olie finish?

Een gelakte plank is een plank die goed is beschermd tegen vocht en vuil. De lak geeft de houten plank een glanzende finish. Bij een geoliede plank trekt de olie in het hout, waardoor het niet uitdroogt. Dit zorgt voor een natuurlijke matte kleur. Een geoliede plank is in tegenstelling tot een gelakte plank slechter beschermt tegen vocht en vuil.

Wandplank kopen?

Ben je op zoek naar een mooie houten wandplank, neem dan een kijkje op de website van houtenladders.nl  en ontdek het ruime aanbod. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat, wil je meer informatie of heb je vragen over zwevende wandplanken? Kijk dan even bij de meest gestelde vragen op de website of stuur een email naar verkoop@houtenladders.nl. Zij helpen je graag verder.

Geef een reactie