Algemeen

Maak je huis duurzamer met deze drie tips!

Maak je huis duurzamer met deze drie tips!

‘Duurzamer leven’ is iets waar veel mensen mee bezig zijn. We proberen minder voedsel te verspillen, meer op de fiets te doen dan met de auto en minder gas te verbruiken (vooral met de prijzen van nu). Toch kan er op een andere vlak ook nog veel winst behaald worden door velen, namelijk door je huis te verduurzamen. Vooral voor mensen met een koophuis is dit iets waar veel kansen liggen om minder belastend te zijn voor het milieu. In deze blog geven we je wat tips om je huis te verduurzamen.

 

Leg een groen dak aan

Als je aan verduurzaming van je eigen huis denkt, dan denk je misschien gelijk aan zonnepanelen. Veel mensen zien de voordelen van zonnepanelen en hebben dit dan ook al toegevoegd aan hun huis. Dat is al supergoed, maar wist je dat je nog meer uit je zonnepanelen kunt halen door een groen dak aan te leggen? Je zonnepanelen worden namelijk verkoeld door een groen dak, waardoor ze een hoger rendement geven en ook nog eens langer meegaan. Win-win dus! Om een groen dak aan te leggen heb je planten nodig die goed groeien in de felle zon en weinig nodig hebben. Een uitermate geschikte plant is dan Sedum. Sedumplanten kunnen water goed opslaan voor de droge tijden, blijven meestal laag en kunnen goed groeien in grond met weinig voedingsstoffen. Daarnaast zorgt een Sedumdak ook nog eens voor goede dakisolatie.

 

Zorg voor goede isolatie

Met een sedumdak inclusief zonnepanelen heb je een goed geïsoleerd dak. Maar je kan je huis nog op veel meer manieren beter isoleren. Denk bijvoorbeeld aan vloerisolatie en glasisolatie. Vloerisolatie zorgt voor warme voeten, minder tocht, minder vocht en een lagere energierekening. Glasisolatie zorgt ook voor minder kou bij de ramen en de vermindering van geluidsoverlast is ook mooi meegenomen.

 

Wat is een duurzaam huis zonder een duurzame auto?

In Nederland rijden 8,9 miljoen auto’s rond. Wanneer er steeds meer mensen elektrisch gaan rijden, zal dit dus zorgen voor een betere wereld. En wat heb je dan nodig voor bij je huis? Juist! Een laadpaal. Want zonder laadpaal is je elektrische auto niks. Wil je ook op je werk je duurzame auto op kunnen laden? Zorg dan dat je werkgever ook streeft naar een duurzamere wereld en een laadpaal koopt voor op de parkeerplaats bij het werk. Een laadpaal kopen doet hij of zij dan ook bij bijvoorbeeld bij Reith Power. Dan kun jij gerust rondrijden in je duurzame auto, omdat je weet dat je hem altijd op kunt laden!

 

Geef een reactie