Woon

Licht in de badkamer

Licht in de badkamer

In veel badkamers komt geen daglicht binnen en ze zijn dan vaak erg donker. Dit wordt vaak niet als ideaal ervaren.  Er zijn een aantal mogelijkheden waardoor je van de badkamer een lichte ruimte maakt. Benieuwd? Lees snel verder!

Ramen

De meest eenvoudige manier om licht te creëren in de badkamer is door het plaatsen van ramen. Ramen zorgen er ook voor dat er meer frisse lucht binnenkomt en dat de vochtige lucht wordt afgevoerd.  Je kan er voor kiezen om ramen in de wanden te plaatsen, maar dit kan er wel voor zorgen dat je minder privacy hebt. Daarnaast is het niet in elk huis mogelijk om een raam in de muur te plaatsen. Een andere optie is om een dakraam te plaatsen, hierdoor behoudt je de privacy, maar creëer je wel licht.

Doorkijk mogelijkheden

Het is niet in elke badkamer mogelijk om een raam of dakraam te plaatsen. Misschien zit er naast jouw badkamer wel een slaapkamer of andere ruimte waar wel veel daglicht binnenkomt. Dan zou en doorkijk-muur een optie kunnen zijn. Hierbij plaats je een glazen wand tussen de badkamer en de aangrenzende ruimte. Daardoor komt er toch daglicht binnen in de badkamer.

Kleur gebruik

Als het niet mogelijk is om een raam of doorkijk-muur in de badkamer te plaatsen, dan zijn er nog een aantal mogelijkheden om van de badkamer een lichte ruimte te maken. Een daarvan is de keuze in kleur gebruik. Lichte kleuren zorgen er namelijk voor dat je badkamer ook lichter oogt. Je kan hierbij kiezen voor een witte basis, maar ook voor andere neutrale kleuren. Ook bij het uitzoeken van de meubels kan je hier rekening mee houden. Als je bijvoorbeeld van withoogglans houdt is dit een perfecte optie; de glans zorgt ervoor dat er net wat extra licht wordt weerkaatst.

Spiegel

Weerkaatsing van licht zorgt er dus voor dat de badkamer lichter wordt. Wil je liever geen hoogglans meubels? Dan kan je er voor kiezen om (grote) spiegels op te hangen. Spiegels weerkaatsen ook licht, dit maakt ze perfect om een donkere badkamer op te lichten. Voor het maximale effect is het wel aan te raden om voor een grotere spiegel te kiezen.

Lichtplan

Een lichtplan is essentieel voor het inrichten van de badkamer. Door een goed lichtplan zorg je ervoor dat je badkamer goed verlicht wordt. Als je graag het gevoel van daglicht wil creëren kan je kiezen voor een daglichtlamp of spot. Deze lampen geven licht af dat lijkt op zonlicht. Je wil waarschijnlijk ook dat de badkamer een ontspannen gevoel geeft. Verstandig is om dan te kiezen voor indirecte verlichting. Dit betekent dat de lampen naar een muur of plafond gericht zijn.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of ben je op zoek naar badkamerinspiratie? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van badkamers. Samen gaan we op zoek naar jou droombadkamer!

Geef een reactie