InterieurTips

Lederen zetels worden mooier met de jaren

Lederen zetels worden mooier met de jaren

Wanneer je een lederen een zetel hebt, wil je er liefst zo lang mogelijk van kunnen genieten. Een lederen zetel is dan ook gemaakt om jaar en dag mee te gaan en wanneer je ze goed en regelmatig behandelt en verzorgt worden ze zelfs mooier en authentieker met de jaren. Lederen zetels passen bovendien in vele interieurstijlen thuis, het is tijdloos en bovendien vaak erg kwalitatief. Omdat Leder een natuurlijk product heeft is moet je het goed onderhouden, uiteraard ontstaan er veranderingen in het leder doorheen de jaren, denk maar aan plooivorming of een andere elasticiteit. Maar net maakt een lederen zetel eens zo authentiek en mooi.

Schoonheid van de imperfectie

Ja hoor dat lees je goed, een lederen zetel moet niet perfect zijn. Net zoals in een huis, mag op een lederen zetel geleefd worden. Dat is het fijne aan een lederen zetel, doordat leder sterk en mooi is, past de zetel jarenlang in je interieur. Bij Urban Sofa hebben ze een ruim aanbod aan lederen zetels. Zo ruim, dat je elke zetel in een lederen materiaal kan samenstellen. Zo kan je van klassiek tot modern tot industrieel gaan, net zoals jij het graag wilt. Bovendien dragen ze bij Urban Sofa kwaliteit hoog in het vaandel.

Onderhouden en reinigen van de lederen zetel

Wanneer je een lederen zetel koopt, is het belangrijk de zetel ook regelmatig te onderhouden en reinigen, op deze manier geniet je extra lang van comfort. Tot jaren na de aankoop blijft de zetel in perfecte staat dankzij een aantal tips die je kan toepassen. Geen zorgen, de tips zijn eenvoudig en duren niet lang. De lederen zetel kan je elke twee weken afvegen met een licht vochtige doek, op die manier veeg je alle vuiltjes en onzuiverheden weg op de zetel.

Ook wanneer er geen vlekken zichtbaar zijn kunnen en vuil of stofdeeltjes aanwezig zijn. Wanneer je deze niet regelmatig weg veegt trekken ze in de lederen zetel. Wanneer je het regelmatig met een vochtige doek schoonveegt, blijft het leer mooi glanzend en proper. Bovendien gebruik je beter geen kraantjeswater, kalk kan namelijk kringen nalaten op de zetel. Ook gebruik je best een propere doek, dan ben je zeker dat er geen achtergebleven schoonmaakproducten het leder uitbijten.

Groot onderhoud

Af en toe een groot onderhoud van de zetel kan zeker en vast geen kwaad. Je doet dit best 2 maal per jaar. Een groot onderhoud van een lederen zetel bestaat over een diepere reiniging met bijvoorbeeld een lederreiniger. Bij Urban Sofa krijg je bij aankoop van de zetel ook meteen de correcte informatie over welke behandeling de zetel nodig heeft. Doe altijd een test op een klein oppervlak om te kijken of het product dat je hebt gekocht geschikt is voor jouw zetel. Het is belangrijk het leder te voeden. Wanneer je dit niet doet kan het zijn dat het leder gaat verkleuren of vuil wordt. In de ergste gevallen kan het leder zelfs gaan scheuren. Het is dus belangrijk het leder soepel te houden.

Om het half jaar een grondig onderhoud zorgt ervoor dat de zetel mooi in zijn vorm blijft. Je kan je zetel nog beter beschermen door deze bijvoorbeeld niet in de zon te plaatsen of dicht bij een warmtebron. Op die manier voorkom je kleurverschillen, scheuren, plooien etc. Het voeden van leder is cruciaal om de zetel in zijn originele staat te houden. Maar vergeet niet dat leder mooier wordt met de jaren, er mag dus zeker en vast van genoten worden zolang je de zetel af en toe wat zorg en liefde geeft. Met deze tips ben jij helemaal klaar om een lederen zetel te kopen en te onderhouden.

 

Geef een reactie