TipsWonen

Last van tocht? Plaats een tochtstrip

tochtstrip

De gemiddelde Nederlander vindt het steeds belangrijker om duurzamer en energiebewust te leven. Dat blijkt uit recent onderzoek bij onze bevolking. Energiebewust wonen lijkt gemakkelijk. Je leest veel over simpele maatregelen om honderden euro’s per jaar te besparen. Ook het omlaag zetten van de radiator wordt vaak genoemd. Maar hoe zit dat als je in een verouderde en/of slecht geïsoleerd huis woont? De gestookte warmte lijkt bijna direct wel te verdwijnen door de muren, deuren en ramen. Als je aan de eettafel zit en de wind voelt waaien, weet je zeker dat het hoog tijd is om maatregelen te nemen. Het isoleren van een woning kan echter flink in de papieren lopen. Als je financiële situatie niet toereikend genoeg is ben je geneigd om nog een jaar in de tocht door te brengen. Maar is dat wel noodzakelijk? Welnee! Er zijn gelukkig ook heel veel voordeligere opties om de tocht uit huis te houden. Last van tocht? Dan plaats je toch gewoon een tochtstrip!

Een betaalbaar en duurzaam alternatief

Naast alle grootschalige verbouwingen die je kunt doen om je huis te isoleren, vallen de kosten voor het plaatsen van tochtstrips in het niet. Hierdoor is het een zeer populaire keuze voor mensen die op het moment weinig te besteden hebben en toch het wooncomfort van hun woning willen verhogen. Daarnaast blijkt dat het succesvol aanbrengen van tochtstrips tot een besparing van maar liefst € 150,- per jaar kan leiden. De kosten voor de strips verdien je dan ook binnen mum van tijd weer terug.

Waar moet ik een tochtstrip aanbrengen?

Bij het aanbrengen van een tochtstrip is het belangrijk om eerst de tochthaard te lokaliseren. Waar komt deze precies vandaan? Meestal kun je de oorzaak vinden bij de verschillende ramen en deuren van het huis. Weet je het niet zeker? Gebruik dan de volgende simpele methode:

Steek een lucifer aan en loop hiermee rustig door de woning. Hou het vlammetje vervolgens bij mogelijke tochthaarden. Blijf rustig staan en wacht af of het vlammetje beweegt. Als deze gaat flikkeren weet je zeker dat er sprake is van tocht. Markeer deze plek en loop verder in de rest van de woning. Als je alle mogelijke haarden hebt gecontroleerd, weet je precies waar je een tochtstrip moet plaatsen.

tochtstrip

Tochtstrip plaatsen in 3 simpele stappen

Een tochtstrip plaatsen is helemaal niet moeilijk. Toch is het wel belangrijk om te weten hoe je dit aan moet pakken. Wij leggen uit hoe je te werk gaat in 3 simpele stappen:

  • Stap 1: lees eerst zorgvuldig de gebruiksaanwijzing. Hierin vind je alle informatie over het plaatsen van een tochtstrip en de do’s en don’ts.
  • Stap 2: maak eerst de oppervlakte goed schoon. Doe dit met een stevig schoonmaakmiddel zoals terpentine. Als de oppervlakte schoon is zal de tochtstrip beter plakken.
  • Stap 3: meet nu de locatie op en knip de tochtstrip op maat. Vervolgens verwijder je de plakfolie van de strip en kun je hem bevestigen. Verwijder de plakfolie nooit in één keer! Dan is het een stuk lastiger om de strip direct netjes op te plakken.

Geef een reactie