TipsWonen

Langer comfortabel wonen met een traplift

Langer comfortabel wonen traplift

Heb je je droomhuis gevonden, dan wil je er vast nooit meer weg. Je woont er zo fijn dat je er graag oud wil worden. Helaas komt ouderdom met gebreken. Door die gebreken kan je huis plotseling niet zo geschikt meer zijn voor je.

Gelukkig kun je met een aantal aanpassingen aan je huis langer comfortabel blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan een verhoogde wc, een inloopdouche of een inloopbad en een traplift!

Verschillende soorten trapliften

Er zijn tegenwoordig allerlei soorten trapliften op de markt. Voor iedere situatie, ieder huis en iedere trap is er een bijpassende traplift te vinden. Zo zijn er trapliften voor een rechte trap, een smalle trap, een trap met bochten, een spiltrap en zelfs voor een wenteltrap kun je een traplift krijgen.

Traplift voor een rechte trap

Heb je een traplift nodig voor een rechte trap, dan ben je voordelig uit, omdat er niet met bochten gewerkt hoeft te worden. Dat betekent dat de installatie een stuk eenvoudiger is en daarmee dus ook automatisch goedkoper. De traplift is al in een paar uur geïnstalleerd en klaar voor gebruik. De prijs is natuurlijk ook afhankelijk van de lengte van de trap. Hoe langer de lift moet worden, hoe meer het zal kosten.

traplift rechte trap

Traplift voor een smalle trap

Heb je een smalle trap, dan wil je natuurlijk niet dat deze volledig wordt geblokkeerd door de traplift en er onveilige situaties ontstaan. Je zult dus rekening moeten houden met de beschikbare ruimte. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor de installatie van een traplift. Zo kan de stoel goed weggewerkt worden, waardoor de standplaats niet vlak voor de trap zit. Het railsysteem van de traplift zal waarschijnlijk maatwerk moeten worden. Je kunt kiezen voor een extra smalle rail, waardoor de traplift minder ruimte inneemt.

Bespaar met een tweedehands traplift

Om te besparen kun je in plaats van een nieuwe traplift kiezen voor een tweedehands variant. Het enige verschil tussen nieuwe trapliften en tweedehands trapliften is de prijs. De service, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn volledig hetzelfde. Je bent een stuk voordeliger uit en kunt dus ook met een kleiner budget gewoon in je vertrouwde huis blijven wonen.

Daarnaast biedt de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) de mogelijkheid om een groot deel van je investering in een traplift terug te krijgen.

Traplift huren

Wist je dat het ook mogelijk is om een tweedehands traplift te huren? In sommige gevallen is het zelfs goedkoper om er een te huren in plaats van te kopen. Bijvoorbeeld als je slechts tijdelijk een traplift nodig hebt om thuis te revalideren. Je kunt al een tweedehands traplift huren vanaf €70 per maand. Voor dat bedrag ontvang je een goede, veilige traplift inclusief garantie, onderhoud en service. Zo wordt het heel voordelig om comfortabel in je droomhuis te blijven wonen, ongeacht je fysieke kwalen.

Geef een reactie