TipsVerbouwen

Kunststof kanaalplaten vaak toegepast voor serres, veranda’s en carports

Kunststof kanaalplaten vaak toegepast voor serres, veranda’s en carports

Veranda’s, serres en carports zijn onderdelen van de woning die het woonplezier aanzienlijk kunnen vergroten. Een duurzame bouw van deze wooneenheden is daarom van belang. Dat is dan ook een van de belangrijkste redenen dat bij de bouw van veranda’s, serres en carports kunststof kanaalplaten worden toegepast. In praktisch alle gevallen gaat het dan om de kunststof Polycarbonaat. Lexan Thermoclear™ is het merk van een Polycarbonaat kanaalplaat dat die hiervoor veel gebruikt wordt. Lexan Thermoclear platen hebben een zeer hoge slagvastheid, een laag gewicht en een grote transparantie. Hierdoor zijn deze kunststof platen uitermate geschikt om licht doorlatende overkappingen te realiseren. De 10 jaar beperkte garantie geeft daarbij zekerheid zodat de eindgebruiker niet voor verrassingen komt te staan. De garantievoorwaarden hiervoor zijn op aanvraag beschikbaar.

Lexan Thermoclear platen zijn uit voorraad leverbaar. De beschikbare kleuren zijn helder en opaal en er kan gekozen worden uit twee, drie- of vijfwandige platen. Op vinkkunststoffen.nl is het complete leveringsassortiment te bekijken.

Unieke eigenschappen

Lexan Thermoclear platen hebben ten opzichte van traditionele glazen overkappingen een groot aantal voordelen. Een belangrijk verschil is de grote sterkte van de Lexan Thermoclear platen. Deze zijn nagenoeg onbreekbaar en vele malen sterker dan glas. Dit betekent een goede bescherming tegen bijvoorbeeld zware regen- en hagelbuien, die steeds vaker voorkomen tijdens het extremer wordende klimaat. Het lichte gewicht van de kanaalplaten betekent dat er een lichtere constructie gebouwd hoeft te worden wat weer kostenbesparend is. De isolerende en energiebesparende eigenschappen van Lexan Thermoclear dragen bij aan het milieu en uw portemonnee. Lexan Thermoclear platen zijn koud te buigen en in geborgen vorm te fixeren in een profielsysteem. Ten opzichte van glas geeft dit meer ontwerpmogelijkheden.

Een uitgekiend profielsysteem zorgt voor een eenvoudige installatie

In combinatie met het bijbehorende Vario aluminium profielsysteem is het heel eenvoudig om de meerwandige Lexan Thermoclear platen te installeren. Via de website vinkkunststoffen.nl kunt u een calculatie laten maken voor het complete profielsysteem inclusief de Polycarbonaat kanaalplaten. Er is ook een duidelijke handleiding beschikbaar, zodat de installatie eenvoudig en snel is uit te voeren.

 

 

Geef een reactie